Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Muzaffer GÜNAY


TRT RÜSÛMAT NO 4 'ÜN HİKAYESİNİ FİLME ALACAK.

TRT RÜSÛMAT NO 4 'ÜN HİKAYESİNİ FİLME ALACAK.


 

Dün ( 23 Nisan) değerli bir misafirimi ağırladım. Misafirim, TRT Ankara Televizyonu Yapımcı ve Yönetmeni sevgili dostum Mustafa Demirci ile beraberdim. Bir çok konuyu gündem yaptık. Bunlardan biri de Rüsumat No 4 Vapuru'nun TRT tarafından filminin yapılması konusu idi. Danışmanlığını yapacak olduğum prodüksiyon için bilgi ve belge toplama çalışmalarına yakında başlanacak.. 

Trabzonlu olan arkadaşım 38 yıldır TRT'de çalışıyor. 

Bu güne kadar bir çok programın ve yapımın gerçekleşmesinde payı büyük olup engin ve zengin bir tecrübe sahibidir.

Film yapımı ile ilgili gelişmeleri okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyeceğiz.

VALİMİZ SAYIN MUAMMER EROL BEY'E ARZETTİĞİMİZ ÖNERİ

Yaklaşık 9 ay önce göreve başlayan Valimiz sayın Muammer EROL Bey, dur-durak demeden hizmet etmeye devam ediyor. Bir taraftan da halk ile hiç bir ayrım gözetmeksizin görüşüyor, hatta kimilerini evinde ya da iş yerinde ziyaret ediyor; etmekle kalmayıp her hangi bir talepleri, sorunları olup olmadığını soruyor; makul olanlarını anında çözmek için düğmeye basıyor.

ÇAYBAŞI KAMİL UZUN KÜLTÜREVİ (MÜZE)..

Değerli dostum Kamil Uzun Çaybaşı Belediyesi'nin Kurucu Belediye Başkanıdır. Eğitimci ve yazardır. Bütün bunlardan başka antik ve antika eser biriktirme sevdalısıdır. Nitekim ömrünü vakfederek oluşturduğu ÇAYBAŞI KAMİL UZUN MÜZESİ, bu güne kadar binlerce müze meraklısı tarafından ziyaret edildi ve aynı ivme sürüp gitmektedir.

Sayın Valimize bu müze hakkında bilgiler aktardım. Görmek istediklerini ifade ettiler. Yakın vadede kendilerine mihmandarlık yapacağım için doğrusu mutluyum.

UZUNÖMEROĞULLARI AİLESİNİN TARİHÇESİ

Altınordu'nun Sağırlı, Bayramlı, Ataköy ve Şenocak köylerinde oturan Uzunömeroğulları ailesi ya da sülalesi ilimizin en geniş ayan ailelerinden biridir. Araştırmalarımıza göre, Ordu yöresine en erken gelen ve yerleşen büyük aşiretlerden olup tahminen 1225'lerde Erzincan'ın Kemah ilçesinden göç etmişler. Aileden gelen talep üzerine iki yıldır üzerinde çalıştığım, "ORDU'DA BİR AYAN SÜLALESİ-UZUNÖMEROĞULLARI" kitabını elhamdülillah tamamladım.

Bildiğim kadarı ile Ordu bölgesinde bu anlamda hacimli bir kitap çalışmasının yapıldığı başka bir sülale yok. En azından ben duymadım. Eğer yapılmışsa görmek isterim.

Not: Bu yazı aynı zamanda ORDU HÜRSES Gazetesi'nde( Yarın-Perşembe) benim köşemde yayınlanacaktır.. Saygıyla duyurulur.