Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hüsnü YÜCEL


THY VE FINDIKLI BAKLAVA

THY VE FINDIKLI BAKLAVA


 

Bazen küçük diye bildiğimiz teferruatlar kocaman projelerden daha fazla iz bırakırlar. Hilmi Güler tam bir Ordu aşığı. Ne var bunda diye düşünenlere sadece şu kadarını söyleyebilirim. Onun ki çılgınca bir aşk. Hilmi Güler’i yakınen tanıma fırsatım Ayşe Bahar Çebi’nin Belediye Başkan adaylığı döneminde oldu. Hilmi Güler aday adaylığı yarışı döneminde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı idi. Bir çok aday adayı yarışın içinde iken O Ayşe Bahar Çebi’yi destekledi ve seçim sonuna kadar da çalıştı. Yeri gelmişken tekrar edeyim, o seçim kaybedilmedi ve kaybettirildi,hem de içerden. Bunu nerden biliyorsun derseniz, çok kısa açıklayım. Ayşe Bahar Çebi’nin adaylığı kesinleşince Hilmi Güler Ordu’ya geldi ve yeni bir seçim komitesi oluşturuldu. O dönem beni de seçim komitesinde Ar Ge ve Proje Geliştirme Komitesinin başına getirdi. İlker Duyan ile beraber çalışma başlattık ama parti içi acımasız muhalif güçler son anda bizi tuş ettiler. İşte o dönem Hilmi Güler’i daha yakın tanıma fırsatım olmuştu. Sık sık bir araya geliyor durum değerlendirmesi yapıyorduk. Ama durum belli olmuştu ama yapacak bir şey yoktu. Puştluğa dağlar mı dayanır ve seçimi kaybettik. Çok kısa zamanda bütün bu olayları isimleri ile dillendiren hatıralarımı yazma kararı aldım. Her şeyi herkesin bilmesi lazım.

Dönelim konumuza. Hilmi Güler sosyal medyayı da iyi kullanıyor. Bu hafta Hilmi Güler’in Fındıklı Baklava muhabbeti ile bayağı renklendi. Sosyal medyadaki paylaşımlar cevabını buldu. THY Genel Müdürünün yolculara fıstıklı ve cevizli baklava ikram esprisi Hilmi Güler’in şaka yollu sosyal medya göndermesi ile fındığı gündeme getirdi. Genel Müdür, Hilmi Güler’in  fındıklı baklava esprisine “ Ordu türküsü ile cevap vererek mesaj alınmıştır cevabın verdi.

Belediye Başkanı’nın görevi sadece Yol,su,çöp,kanal değil demek ki? Kendi yöresinin her derdini dert edinmektir. Bu basit bir sosyal paylaşım gibi gözükse de neticesi Ordu’nun ve fındığın tanıtımına çok olumlu yansımaları ve dönüşümleri olacaktır. Ordu’nun tanıtımı demek TURİZME KATKI DEMEKTİR.