Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


SİZİN İÇİN GÜNLÜK TUTANLAR VAR

SİZİN İÇİN GÜNLÜK TUTANLAR VAR


 

"O gün Allah onların hepsini diriltecek, sonra onlara yaptıklarını haber verecektir. Allah onu bir bir saymış, onlarsa onu unutmuşlardır. Allah her şeye şahittir." (Mücadele Suresi, 6. Ayet)

Siz dünyada neler yaptıklarınızı unutursunuz ama unutmayın ki sizin için günlük tutanlar var. Zamanı geldiğinde o günlük önümüze gelecek ve okumamız istenecek. Utanmadan, sıkılmadan, yüzümüz kızarmadan ve rahatlıkla okumak istiyorsanız, ne eksik ne de fazla her seyi olduğu gibi yazanlara kendinizle ilgili güzel şeyler yazdırmaya gayret edin.
Unutmayın; bir de yazılanların hesabı da verilecek. Bu hesap matematik hesabı da değil ona göre. Ayrıca o mahkemede sizi savunacak avukatlarınız da olmayacak. Hesabı vermeden kaçıp gideceğiniz veya arkasına saklanacağınız "Ankara'da" bir dayınızda olmayacak.
Hadi hepimize kolay gelsin. Defterinizin sahifelerini " Emr-i bil maruf- Nehy-i anil münkerle" doldurun.

 

"Ey insanlar! Rabbinizden korkun. Babanın oğluna bi şey yapamadığı günlerden sakının. (O gün), oğlu da babasına bir şey yapamaz. Şüphesiz Allah'ın vaadi, elbette gerçektir, bir gün gerçekleşecektir. (Bu değersiz) dünya hayatı sizi aldatmasın. (Mağrur olan) şeytan sizi Allah ile aldatmasın." (Lokman Suresi 34. Ayet)

Allah'ın bizleri üstesinden gelemeyeceğimiz bela ve musibetlerle imtihan eyleme. Zorluklar karşısında bize dayanma gücü ver.

Deprem felaketine uğrayan kardeşlerimizden lütfunu ve yardımını esirgeme.

Şüphesiz ki biz Sana gerektiği gibi kulluk etmekten aciziz, Sen bizleri şeytan ve şerrinden emin eyle.

Hatalarımız ve yanlışlarımız nedeniyle bizleri cezalandırma.

Bu zor günlerde bizlere yardımlaşma ve dayanışma nasip eyle.