Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Ali AYDIN


SAYIN BAŞKANLARIM

SAYIN BAŞKANLARIM


 

Ben emekli öğretmenim ve Ordu Merkez Altınordu ilçesi sınırları içinde Subaşı Mahallesi Hasret Sitesinde oturuyorum. Aynı zamanda da sitemizin yöneticisiyim. Malum şu an seçim zamanı, adaylar harıl harıl çalışıyor da yalnız bizim taraflara uğrayana rastlamadık.

Galiba sorunları bize iletirler de mahcup oluruz diye mi çekiniyorlar orasını bilemiyorum. Sitemiz Devlet Hastanesinin hemen yanı başında ve Alparslan Camii bitişiği. Sanıyorum burası Ordu ili sınırları içinde değil ki verdiğimiz elektrik, su, doğal gaz faturası ve vergilerle yetiniliyor ve hizmeti rüyalarımızda görüyoruz.

Şu anki Büyükşehir ve Altınordu Belediye başkanlarımızla da belli bir hukukumuz var. Buna rağmen alt yapı çalışmaları yetersiz. Üst yapı zaten yok. Hala yamuk yumuk parke taşları ile döşeli yollarda çile çekiyoruz. Şehirde elektrik hatları yer altına indirildiği halde bizim bulunduğumuz alanda hala yaklaşık on bir direkte hatlar hala havada. Bir türlü yer altına inemediler. 

Çevremizdeki yollar tamamen asfalt yapıldığı halde sitemiz çevresinde yer alan bir kaç sokak bundan ne yazık ki nasibini alamamış durumda. Yoksa bizler üvey evlat mıyız, oylarımız diğerleri ile eşit değil mi?

Atalarımız "Halep orda ise arşın burada" demişler bizde yine atalarımızın dediği gibi "dananın kuyruğu kopacak" bu hafta sonu yeni başkanlarımızı seçeceğiz. Biz de oy verirken yapılan hizmetleri ve verilen vaatleri dikkate alacağız. 

Siyasilerimizin dürüstlüğünü ve verdikleri söze ne kadar sadık kaldıklarını tartıya vuracağız. Alınmasınlar ama ne yazık ki bu dönemde gereken hizmeti aldığımızı söylememiz pek mümkün değil. İnsanların dürüstlüğü söylemleri ile eylemlerinin örtüştüğü kadardır. Siyasete soyunanlar dürüstlükten dem vuruyorlarsa söyledikleri ile yaptıklarını terazinin birer kefesine koysunlar ve tartsınlar.

Sandık başına vardığımızda düşünüp taşınacağız. Gelecek beş yılımızı kimlere emanet edeceğiz ona göre davranacağız. Benden hatırlatması.