Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


ŞAKA OLSA GÜLECEĞİM DE!


Hükumetle sendikalar arasında 2020 ve 2021 yılları için zam görüşmeleri çerçevesinde Devletimiz çalışan memurlarına ve emeklilere 2020 yılı için ilk altı ay için %3.5 ikinci altı ay için de %3, 2021 yılı ilk altı için %3 ikinci altı ay için %2.5 zam teklif etmiş.

Buna göre benim maaşa 2020 yılının ilk altı ayında 121 lira zam yapmış olacak. Şimdi ben düşünüyorum maaşıma gelecek olan bu 121 lirayı ben nasıl harcarım. Valla harca harca bitmez. 

Sayın vekillerimiz 20 bin lira maaş ile geçinemezken bize bu kadar fazla zam yapmanın ne anlamı var ki.

50 milyon lira ile üçüncü taşerona kalan ihaleden ihaleyi alan ilk firma 65 milyona ikinci taşerona veriyor havadan 55 milyon, ikinci taşeron üçüncüye 50 milyona havale ediyor ve havadan 15 milyonu o da cebine indiriyor. bunlar gayet normal ama memura yüzde 3.5 zam çok.

Bunların yaptığını Deli Dumrul yapmamıştı. 

Zaten emeklilere neden zam yaparlar ki(!), onlar çalışmadan maaş alıyorlar değil mi?

Bu teklif resmen milyonlarca çalışan ve emekli ile dalga geçmek.

Denk bütçe veya fazla veren bütçeyi memurlar ve emeklilerin sırtından mı sağlamak istiyorlar acaba. 

Her konuda eli açık olan devletimiz sıra memur, emekli ve işçiye gelince mi cimrileşiyor, anlamak mümkün değil.

Acaba bu memur ve emekliler zaten bize oy vermiyorlar diye düşünüyorlarsa benim gibi bazıları ne yazık ki bu iktidara oy veriyoruz. Böyle devam ederlerse bizi de kaybedebilirler. Aslında kaybettiler ama, başka oy verecek parti olmayınca kerhen oy vermek zorunda kalıyoruz.

Sayın büyüklerimiz ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz. Halep Suriye'de ise 2023 yakında, korkarım böyle giderse boyunuzun ölçüsünü alırsınız.

Muhalefet yaptığımı sananlar olabilir, benimkisi sadece bir vatandaş olarak sessiz çoğunluğun sesine kulak vermenize yardımcı olmak. Ve küçük bir ikaz. O kadar.

Bu zam teklifi çok komik ama insanı güldürmüyor yazık ki!