Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muzaffer GÜNAY


PERŞEMBE AKŞAMI OKSM?DEYİZ


Bundan tam on ay önce  ORTAK öncülüğünde ( 01 Aralık, 2018) bir panel yapmıştık,  Altınordu Öğrtemenevinde. Sayın Valimiz Seddar  Yavuz Bey’de teşrif etmişlerdi. 

“ Doğu Karadeniz Fatihi Hacı Emiroğulları Beyliği” konulu panelimiz tahmin edilenden de fazla ilgi görmüştü.  Panel yapma düşüncesinin sahibi değerli  dostum İsmail Kahraman’dır. Aslen Giresunludur kendisi. Devr-i Âlem Belgesel  Programının Yönetmeni olup 30 seneyi aşkın süreden beri dur- durak demeden koşturmakta  Anadolu’yu ve Türk Dünyasını dolaşarak  çekimlerine devam etmektedir.

İyi ki de panel yapmışız. Zira, Hacı Emir Oğulları Belgeseli  çekme fikrini doğurmuştu panelimiz.  

Ertesi günü güzel bir havada Mesudiye’nin Kaleköy Mahallesine gittik ekibimizle. Zira Kaleköy, Hacı Emiroğulları ( Bayramoğulları) Beyliği, bu köyde kurulmuştu. Ve işte bu sebeple gitmiştik Kaleköy’e. Kale ve kümbetler de çekimler yaptık; tabii önce Mesudiye merkezden başlamıştık. 

Bu süreçte konu ile ilgili daha başka mekanları da gezip dolaşarak belgeselimizi çekmeye devam ettik. 

Nihayet ortaya kısmen de olsa bir  ürün çıkardık İsmail Bey’in öncülüğünde. Atalarımızın izini ilk kez görsel manada sürmenin manevi huzurunu tattık , derin derin. 

Perşembe akşamı  Sahrada Açan Güller Derneği  koordinatörlüğünde Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde ( OKSM) küçük salonda bu mütevazı fakat bir ilk olması nedeniyle ayrı bir kıymete sahip olan belgeselimizi kamuoyu ile paylaşacağız. ( saat: 19.00)

Belgesel, konusu  ve içeriği itibarı ile sadece  Ordu’da değil, ülkemizde bir ilk olma özelliğini taşımaktadır.

Bu güne kadar yöremizin  12.-15. Yüzyılları arası Ordu-Giresun tarihini görsel manada gündeme taşıması  bağlamında bir ilk. 

Bu önemli çalışmanın öncüsünün  İsmail Kahraman  olduğunu özellikle belirtmek boynumuzun borcudur. Bir sene önce buluştuğumuzda bu derece verimli bir tanıtım çalışması yapacağımızı  katiyyen tahmin etmemiştim şahsım adına.

Şimdilik  60 dakikalık bir belgesel ile tanıtmaya gayret ettik Hacı Emiroğullarını; bir diğer adı ile Bayramoğulları Beyliğini . 

Devamı gelecek inşallah.

Tarihimizin başlangıç zamanlarına yolculuk yapmak isteyen herkesi  programımıza bekliyoruz.

Tarihini bilmeyenler geleceklerini tayin etmek imkanından mahrumdur.