Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


ÖMÜR DEDİĞİN NEDİR Kİ?

ÖMÜR DEDİĞİN NEDİR Kİ?


Ömür dediğin nedir ki? Bir gündür,o da bu gündür. Rahmetli anacığım, ailenin ilk çocuğu olarak 66 yıl önce bu gün dünyaya getirmiş. Dile kolay tam 66 yıl. Çocukluğumuzda 35-40 yaşında ki büyüklerimizi görünce,"ne büyük adam" derdik. Hatta biz de acaba bu yaşlara gelebilecek miyiz diye de kendi kendimize sorardık.
Hani Aşık Veysel diyor ya:
"Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz, gece.

Bilmiyorum ne haldayım, gidiyorum gündüz gece."

66 yıldır gidiyoruz, gidişiniz kadar, bıraktığınız izler de önemli. Hep güzel izler bırakmak için uğraştım. Bilemiyorum, gerçekten güzel izler bırakabildim ve güzel işler yapabildim mi?
Bunun değerlendirmesini yapacak olanlar sizlersiniz.
Bir Karadeniz türküsünde diyor ya:
"Ömür dediğin nedir?
Dalda bir kuru yaprak!
Bin sene de yaşasak,
Sonumuz kara toprak."
Evet ne kadar yaşarsak yaşayalım, sonumuz belli. O zaman yapılacak şey; istikamet üzere bir hayat yaşamak, kimseyi kırıp dökmemek,
Bu arada sosyal medyada yüzlerce doğum günümü kutlayan mesaj yazan arkadaşlarım, öğrencilerim ve dostlarıma da yarıca teşekkür ederim. Fırsat bulamayan, yazamayan ya da hatırlayamayanlara da selam olsun.
Ben her kesin doğum günün yıl başında toptan kutluyorum. Tek tek kutlamaya kalksan her gün bir kaç sayfa kutlama mesajı yazmak durumunda kalmam lazım. Bu açıdan da beni mazur göreceğiniz umarım.
Daha nice yıllar görüşmek üzere hepinizi seviyorum. İyi ki varsınız. Hayatıma anlam katıyorsunuz.