Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


OKTAY ŞENEL

OKTAY ŞENEL


 

 

Adamdı, onu tanıdığımda Imam Hatipte taze ögretmendim. Sınıfımda bu öğrenciyi gördüm ve  dedim ki ; "bu kaleci olur", oldu, sonra bu iyi adamın sofrasında oldum  evlerinde Yenimahalle’de, öğrenci idi.

 

Okudu, okullar bitirdi, öğretmen gibi onurlu bir işi yaptı, idareci oldu. Enver Yılmaz ile Büyükşehir’de daire başkanı oldu. Odası da, yüreği de herkese açık oldu, bugünkü bazı kibir abideleri gibi oturduğu koltuğu mübarek bilip kendini o koltuğa bağlı yapmadan insanları, arkadaşlarını, sporcuları, ögrencileri, okulları hiç yalnız bırakmadı.

 

Kapısı açıktı. Bir gün talihsiz hastalığını öğrendi biraz tedirgin olsada imanı bütün adamdı, sabretti, Enver Yılmaz alınınca görevden bu insanlar bir kaç menfaatci için Enverci oldu.

 

Hastalığı biliniyordu ama içi fesat, kindar insanların yeni başkana bunlar Enverci gitsin, görevleri insinde görsünler günlerini diyenler nasıl bir insan ötesi idi iseler, onun  içine attığı, gurur yaptığı her kelimede bin kez öldürenler bugün cenazesinde timsah gözyaşı döktüler mi?

 

O benim evladımdı, öğrencim, sporcumdu Adamdı, bu ilin insanına Bühükşehr’in koşanı idi, sevinin şimdi o Büyükşehir’de amir memur değil onu seven Rabbinin huzurunda size acıyarak bakan hakkını helal etmeyen bir kul.

 

Sen bunca insanın göz yaşında, duasında Allah’a koştun sana yanlış, haksızlık edenler o Allah’a hangi yüzle gidecek meraktayım.

 

Nur içinde uyu evlat, koç, seni seviyor bu Ordu, eğitim dünyamız...

 

Ailene, eşine sabır.