Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


MUSTAFA KÖKSAL’IN KALEMİNDEN

MUSTAFA KÖKSAL’IN KALEMİNDEN


 

Mustafa Köksal, 40 yıllık dost,bir sürü anılar,yazsan bu sayfalar yetersiz kalır. Onu ilk İRFAN KİTAP EVİNDE,CEMİL AĞBİNİN yanında tanıdım. O zamanlar Almanya’da idim. Kitap Evi o zamanlar Konak pasajında idi. Orası bizim buluşma adresimizdi. Ruhi Özbilgiç, Mehmet Çıtır,Atila Acar, Salih Kalyoncu, Yılmaz Gündoğdu, Ayhan Okutan ilk aklıma gelen isimler.Hep okur ve tartışırdık. Cep telefonumuz yoktu. Özel okul nedir bilmezdik. Tatil köylerini hiç tanımadık. Köylerimizin ırmakları bizim en büyük tatil mekanlarımızdı. Ama hep okurduk. Okuma da birbirimiz ile yarışırdık. Hep aynı jenerasyonun gençleri olduğumuzdan, irtibatımız hiç kesilmedi. Daha sonra hepimiz hayatımızı ayrı şehirlerde idame etmek zorunda kalsak da, Ordu’da yaşayan arkadaşlar hiç birbirimizi ihmal etmemeye çalıştık.

Mustafa Köksal bunlardan birisidir. Kadim dosttur, dosdoğru adamdır, hep doğruları söyler. Hiç kıvırmaz. Bildiğini ve inandığını direkt söyler. Hala okur ve yerel basında yazı yazmaya da devam ettiğinden, aynı adreslerde buluşma şansımız hep devam etti. Ben haftada bir gün HÜRSES’TE yazı yazmaya çalışıyorum. Mustafa’da yanı başımda. Hep beraberiz yine koca yürekli adamla.

Bu gün MUSTAFA KÖKSAL’IN KALEMİNDEN köşesinde kendi çizdiği bir resim paylaşmış. Türkiye’nin şu andaki sürecini üç cümle ile özetlemek ancak bu kadar doğru ve güzel olabilirdi. Tayyip Erdoğan’ın resmini çizmiş ve yanına şunları ilave etmiş. “ HER YANIMIZ DENİZ DERYA,ÇEVİRMİŞLER TÜRKİYEMİ,İÇİMİZDE DOST GİBİ HAİN VAR YA ,İÇTEN VURACAKLAR ÜLKEM.TEK BAŞINA MI REİS? ÇIRPINIYOR KOCA ADAM. NE MUTLU TÜRK OLANA.

İlaveye ne gerek. Kalemine sağlık, ömrüne bereket koca yürekli DOST.