Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Abdullah ALTAŞ


KİŞİ, NEDEN "ŞERİAT İSTEMEK" SLOGANI ATAR?

KİŞİ, NEDEN "ŞERİAT İSTEMEK" SLOGANI ATAR?


Bu soruya insanın verebileceği en net cevap şudur. "Provokasyon" ve "Cıngar" çıkarmak için.

Eğer amaç, maksat, "İslam" ı kastetmek ise, öyleyse neden "İslam istiyorum" sloganı atmıyorsun da? özellikle "Şeriat istiyorum!" sloganı atıyorsun? 

Amaç, "Provokasyon ve Cıngar" çıkarmak!

Ülkemizde ve toplumuzda bir provokatör eğer "İslam istiyorum!" dese, gerekli "Cıngar" ı çıkaramayacak ! Provokasyon girişimi sonuçsuz kalacak!

Bu provokatörlere eğer "İslam" istiyorsan, ülkemizin resmi, dini hizmet veren başta Diyanet işleri kurumu ve onun dini konularda müslüman vatandaşlarımızı aydınlatan ve onlara hizmet veren camiler ve buralarda dini konularda hizmet veren din görevlileri var, git oralara, dini konularda istediğin bilgilere sahip olabilirsin" denilse, bu provokatörlerin işine gelmez! Çünkü gerekli "Provoke"yi yapamaz!  Provokatör böyle mantıklı şeylerden kendine göre gerekli sonucu alamaz, bunu provokasyon yapan provokatörler de bilir... 

Eğer bu provokatör "Şeriat" istemekten maksat "İslam" ı kastediyorsa, Allah Teâlâ, göndermiş olduğu kitabı olan Kur'an - ı Kerim'de, insanlara gönderdiği dinin adını "İslam" olduğunu belirtmiştir! 

Ey Provokatör ! Eğer sen, " Şeriat" derken, "İslam"ı kastediyorsan, neden Allahu Teala'dan gelen bu ismi kullanmıyorsun? 

Provokatörlük yapan kişi "İslam istiyorum!" dese, Toplumu meydana getiren kişiler ve görevliler çok rahat bir şekilde o kişiye şunu diyecekler! 

"Senin gözün camiyi görmüyor mu?" "Senin gözün din görevlilerini görmüyor mu?" Senin gözün dinimiz konusunda aydınlatıcı, bilgilendirici, ehil kişiler ve kurumlar tarafından yazılan kitapları görmüyor mu?"

Provokatör veya provokatörler böyle mantıklı cevap karşısında susup kalacakları için gerekli provokasyonu yapamayacaktır. Bunu provokatörler de bu durumu hesap ediyor olmalı... 

Ey provokatör! Eğer müslüman isen, kendini dindar olarak görüyorsan!  Önce kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'i özümseyerek oku! Kur'an-Kerim'in ilk ayeti olan "Oku! “ emrini ve ayetini oku!  Bu ayetin anlamını iyi düşün!  Kendini bilgi açısından geliştir Sonra, Kur’an’ı Kerim' in ikinci sıralarda gelen ayeti olan" Elbiselerini temiz tut! ayeti ve emri olan "temizliğe" önem ver. Özellikle "iç çamaşır" temizliğine!  Dikkat et! İç çamaşırını temizlemeden, şunu istiyorum, bunu istiyorum deme! Allahu Teala'nın senden istediği davranışları yap! 

Ey provokatör! Sen, "Şeriat" isterken "İslam" ı kast ediyorsan acaba iç çamaşırların ne kadar temizdi? 

Sonra, Peygamberimiz Hz Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını, üzerinde düşünerek oku!  Peygamberimizin yüzlerce sözünü oku ve öğren! Peygamberimizin ahlaklı yaşantısını kendine örnek al! 

Peygamberimiz Aleyhisselam, çarşıda pazarda gezerken "Şeriat isterim!" diye slogan atmamıştır! 

O, imanlı, ibadetli ve ahlaklı bir insan olarak ömür sürmüştür... O, insanları güzel bir üslupla Allah'a inanmaya çağırmış bu konuda sabırlı olmuş insanlarla güzel bir iletişim kurmuştur... 

Ey provokatör! Hadi sen de aynısını yap! Diyar, diyar gez, insanları Allah' a inanmaya çağır! İnsanlara ibadet nasıl yapılır? Bunları öğret! Sen! Bu saydıklarımızın hangisini yaptın? 

Ey provokatör!  "Şeriat" derken "İslam" ı kastediyorsan, camilere git! Namazlarını kıl! Ramazan ayı geldiğinde önemli bir hastalığın yoksa orucunu tut!  Maddi gücün oranında muhtaç insanlara yardım et! Büyüklerine saygılı, küçüklerine şefkatli ol! 

Toplumda ahlaklı dürüst bir insan olarak  yaşa! 

Bu konuda hiç kimse sana engel olmaz! 

Böyle yaşadığında bak! Göreceksin!  Bunları yaptığın zaman başka bir şey istemeye ihtiyacın kalmadığını göreceksin! 

Önce, Allah katında makbul bir kul, insanlar arasında da sevilen sayılan birisi olursun! Bunlar yetmiyor mu sana? 

Ne o! Bunlarla provokatörlük! Olmuyor mu? diyorsun!