Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


KAR VE ÇİM KAYAĞI

KAR VE ÇİM KAYAĞI


 

Kayak deyince aklımıza ilk gelen tabi ki kar kayağı oluyor. Ordu’muz çoğu kentlerden çok daha şanslı olmasına rağmen bazı şansları bu güne kadar değerlendirememişiz. Allah bu kente bütün güzellikler bağışlamış. Doğa,güneş,kum, deniz,dağlar ,ormanlar hepsine sahibiz. Dünyanın neresinde aynı anda birkaç doğa güzelliğini yaşayabilirsiniz? Şehir merkezine yağmur yağarken, teleferik ile Boztepe’ye çıkıyorsunuz ve 15 dakika sonra kar yağışını yaşıyorsunuz. Yaylalarda kar yağarken şehir merkezine iniyorsunuz, güneşli bir havayı  yaşıyorsunuz.

Birkaç ay deniz mevsimini yaşayabiliyorsunuz. Sonbahar geliyor sararmış ormanlar ile buluşuyor doya doya sonbahar mevsimini yaşayabiliyorsunuz.

Allahın bize bahşettiği  bu güzelliklerin kıymetini bu güne kadar bilememişiz. Yaylalarımız var,ama yolu yok. Kış mevsiminin hüküm sürdüğü doğa harikası yerlerimiz var,ama konaklama tesislerimiz yok. Kar var ama kayak merkezimiz yok. Boztepemiz var ama teleferiğimiz yok. Derken bu jenerasyon bütün bu yoklara karşı kolları sıvadı ve çalışmalar başlatıldı. Geç de olsa yollar yapılmaya başlandı. Önemli gecikmeler oldu ama kısa zamanda yol sorunu yoluna girdi sayılır. Teleferik yapıldı. Çambaşı yaylasına 5 yıldızlı konaklama tesisi yapılıyor. Kayak Merkezi bitti. Güzergahın uzatılması için çalışmaların olduğunu biliyoruz.

Son yazımda Kayak Merkezini yazarken daha sonra bu projeye ilave olarak ÇİM KAYAĞI projesi aklıma geldi. Kayak Merkezi diyoruz da kış ayı bazen pek uzun süreli karlı geçmiyor. Bu projeye destek olarak aynı yere yakın olan uygun mekanlarda ÇİM KAYAĞI PROJESİNDE devreye sokmamız gerekiyor. Bu konuda daha öncede çalışmaların olduğunu biliyorum.

Çim kayağının olduğu bölgelerde ATV li araçlar ile obalar arası kısa turlar da organize edilirse yaylalarımızı daha iyi tanıtmış oluruz.

İşin özü Ordu için kafa yormaya beyin jimnastiği yapmaya devam edelim. İş yetkililere düşüyor. DURMAK YOK, YOLA DEVAM.HER ŞEY ORDU İÇİN.