Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mehmet Ali AYDIN


İSTİRAHAT YERİNİZİ İYİ SEÇİN!

İSTİRAHAT YERİNİZİ İYİ SEÇİN!


 

"Rablerinin çağrısına icabet edenler için en güzel karşılık vardır. O'nun çağrısına uymayanlar ise, yeryüzünde olan her şey ve onunla birlikte bir o kadarı onların olsaydı, kurtulmak için fidye verirlerdi. İşte hesapları kötü olanlar bunlardır. Varacakları yer cehennemdir. Orası ne kötü bir istirahat yeridir."

"Rabbinden sana indirilenin gerçek olduğunu bilen kimse ile görmezden gelen kimse bir olur mu? Bunlardan ancak akıl sahipleri öğüt alır." (Rad Suresi 18-19. Ayetler)

Cennette, cehennemde dünyada yaptıklarınızın karşılığı olarak sizin tercihinizdir. Bu nedenle yaptığınız yanlışlar nedeniyle kimseye kabahat bulmaya, ya da suçlamaya hakkınız yoktur.

Yüce Allah, biz insan oğluna iki yol göstermiş ve bu iki yola nasıl gidileceğini de gönderdiği kutsal kitaplar ve elçileri ile herkesin anlayabileceği şekilde de açıklamış ve örnekleri ile de göstermiştir.

Hangi yoldan gittiğini veya gideceğiniz sizin tercihinize bırakılmış. Her iki yolda önünde duruyor, hangisinden gideceğine kendin karar vereceksin. Bunun için de Allah sana akıl, fikir ve düşünce vermiş, kullanacak ve karar vereceksin.

Sonra da yanlış yoldan gidip yanlış adrese vardığında da kimseye bahane bulmayacaksın.

Ya dünyada zevk, sefa ve eğlence içinde yaşayacak, sonuçlarına katlanacak, ya da Allah ve resulünün gösterdiği istikamette bir yol takip edecek bir takım zorluklarla savaşacak, şeytanın ve nefsinin vesveselerine aldırmayacak, öbür dünyada mutlu olacaksın.

Buyurun istediğinizi yapmakta serbestsiniz!