Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Abdullah ALTAŞ


"İSPANYOLCA" OKULLARIMIZDA ZORUNLU DERS OLARAK OKUTULMALI!

"İSPANYOLCA" OKULLARIMIZDA ZORUNLU DERS OLARAK OKUTULMALI!


İsrail'in 7 Ekim’den itibaren Gazze'ye nasıl saldırdığını, Gazzelilere nasıl insanlık dışı davranışlarda bulunduğunu biliyoruz. Bu insanlık dışı muamele neredeyse 4 aydır devam etmektedir. 

İsrail 'in Gazze'ye ve orada bulunan insanlara saldırısı neticesinde taş üstünde taş kalmamış, otuz bin Gazzeli insan öldürülmüş, altmışbin Gazzeli yaralanmış, yüzbinlercesi perişan bir şekilde güne ye sürülmüştür. Anne ve baba yı kaybeden çocuklar, çocuklarını kaybeden anne ve babalar, bir lokmaya ihtiyaç duyan ikimilyon insan... Bu katliamın maddi ve manevi sonuçlarının verdiği moral bozuklukları, travmalar..... Buna hangi can dayanır?..

İsrail'in Gazze'deki yaşayan insanlara, müslümanlara yaptığı katliamı ve zulmü, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, kardeşleri İngiltere, Almanya ve Fransa desteklemişlerdir. 

Bu katliam karşısında maalesef, hem iman zayıflığından hem dünyaya olan meyilden dolayı, bizimde rahatımız bozulur diye maalesef İslam alemi, kardeşlerini koruyamamış, korumaktan çekinmiştir. Üstelik kapı komşuları olmasına rağmen! 

İslam alemi, katliama uğrayan kardeşlerine ayıp olmasın diye pansuman malzeme ve tedbirleri niteliğinde destek çıkıp, diplomasi yönüne ağırlık vermişlerdir. 

İsrail'in, Gazzeli müslümanlara yaptığı katliam ve zulüm karşısında İslam ülkelerinin vatandaşları ve halkları büyük ölçüde infialde ve protestoda haftalarca bulunmuş, bulunmaya devam etmektedir . 

Ayrıca İsrail'in katliamlarını destekleyen ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'da yüzbinlerce aklıselim insanın, birtakım örgütlerin, spor taraftarlarının kendilerine yapılan engellemeleri takmadan, hava şartlarına bakmadan, ısrarla İsrail'in yaptığı zulmü protesto etmesi Gazze'nin, dolayısıyla Filistin'in yanında yer alması takdire şayandır! 

İsrail zulmünün durması ve durdurulması için, islam ülkesinden daha cesaretli adım atan devletler olmuştur. Bunların başında en dikkat çekeni  İspanya'dır!  Bugün dünyada 500 milyon kişi ispanyolca konuşmaktadır. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya arasında tarihten gelen, bugün de hala devam eden sürtüşmelerimiz olmasına rağmen, onların dillerini, ülkemizin cebinden para ödeyerek zorunlu ders haline getirip yıllarca okutuyoruz. 

İspanya ile Türkiye arasında hiçbir sürtüşme olmadığı gibi, İspanya, katliama maruz kalan Gazze'nin yanında yer almış birçok İslam ülkesinin yapmaya cesaret edemediği büyük bir diplomatik fedakarlıkta bulunmuştur. 

Bolivya, Şili, Honduras, Kolombiya devletleri İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulme rıza göstermemiş, büyükelçilerini geri çekmiştir. Başta İspanya olmak üzere hepsi "İspanyolca" konuşmaktadır. Ayrıca, İspanya, Türkiye'yi, Batı Avrupa 'da destekleyen gerçek bir dost ve müttefiktir. 

Bize düşman olan ülkelerin dilini, kendi cebimizden karşılıyarak okullarımızda zorunlu olarak okutabiliyorsak, Gazze 'ye, dolayısıyla Filistin'e destek veren, İspanyolca konuşan bu ülkelerin dilini de okullarımızda mecburi  ders olarak okutmalıyız!