Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Hüsnü YÜCEL


İLK TERCİHİM YAZI YAZMAK 

İLK TERCİHİM YAZI YAZMAK 


         

Son genel seçimler öncesi gelen davet üzerine AK Parti il yönetimine katılmıştım. İyi ki katılmışım. Çünkü bu seçimler sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimi değil; ülkenin geleceğini ilgilendiren, var oluş veya yok oluş mücadelesi  idi.

 HDP yedili masayı esir almış, her akşam televizyonlarda adeta o hain parmaklarını gözümüze sokarcasına bizi tehdit etmediler mi? O ne azgınlık, ne parvasızlık, ne haddini bikmezlik, ne vatan ve millet düşmanlığı idi?

 Gençliğim hep terör ile mücadele ile geçti. Hiç korkmadan yılmadan; bayrak uğruna, vatan uğruna, yüce kitabımız uğruna bu hain bölücülüğün hep karşısında durdum. Kurşunlandım, yine korkmadım. Ama bu son seçimlerde ilk defa korktum. Ülkem adına çok endişelendim. Çünkü bu sefer ilk defa HDP ve PKK seviciler; açıkça alenen bu hain birlikteliğe evet diyorlardı. Bu hain terör örgütüne açıkça” Özgürlük savaşcıları” demediler mi? Cumhuriyeti yıkacağız demediler mi? Kemal Atatürk’ün piçi demediler mi bize ?  Apoya özgürlük demediler mi? Adeta seçim sonrası Pazartesi sabahı iktidara geldiklerinde ülkenin bayrağını indirecekler korkusuna kapılmadık mı? İşte bu korku beni; “ bu mücadeleden kaçamam” endişesi ile, bu yangına bir damla da katkım olur diye yönetime girdim. Başta sayın Başkan olmak üzere bütün yönetim kurulu üyeleri bana karşı hep saygılı davrandılar. Görevlendirme sürecinde; tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz, sizin proje adamı olduğunuzu biliyoruz, basının içinde olduğunuzu da biliyoruz; ar ge veya basından sorumlu başkan yardımcılığı görevi de teklif ettiler. Bilhassa yürütme kurulunda olmamı ısrar ile istediler. Ama benim kararım ; sadece seçim sürecinde aktif çalışabileceğimi, daha ziyade devam eden kitap yazma hazırlığımı gerekçe göstererek mazeretimi bildirdim. Çok şükür Allah’a ; seçimler ülkemizin geleceği yönünde hayırlı sonuçlandı. 

Seçimden sonra başkan ile görüştüm; yerel seçimler bitene kadar yönetimde kalabileceğimi, ama toplantılara ve diğer etkinliklere katılamayacağımı ifade ettim. Kendileri de uygun görerek, kitap çalışmalarımda başarılar dilediler. Bugünden itibaren sadece yazmaya odaklanacağım. 

Genelde sessiz ortam olduğu için köyde yazıyorum. Kısacası; Yazmaya devam. Yeni kitabımın ismini” YAKIN TARİHİN ORDU SİYASETİ” olarak değiştirme kararı aldım. Yerel seçimlere kadar bitirme düşüncesindeyim inşallah. Bu kitabımı inşallah huzurunda imzalayarak Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edeceğim. O kadar hukukumuz var herhalde. Hep böyle mutlu kalın inşallah.( önemine binaen tekraren yazım)