Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hüsnü YÜCEL


HOŞ GELDİNİZ SAYIN REKTÖRÜM


Üniversite ile ilgili ilk yakınlaşmam Ordu Meslek Yüksek Okulu ile başladı. Almanya'dan döner dönmez Ordu'ya yerleşmeye karar verdim. Ordu Belediyesine gittim ve Elektrik Mühendisiyim ve büro açmak istiyorum dediğimde o da nedir der gibi bir cevap aldım. Yıl 1983 ve o güne kadar inşaat ruhsatı alınırken sadece İnşaat Mühendisi ve Mimarın projeleri yeterli sayılıyor. Ama ben peşini bırakmadım yazdım ve çizdim derken Elektrik Mühendislik projelerinin varlığını kabul ettirdim. Projeler masalara sığmamaya başladı. Daha sonra kardeşim İsmail Yücel Makine Mühendisi oldu ve Sıhhi tesisat ve Isı yalıtım projeleri de mecbur oldu derken El MAK MÜHENDİSLİK doğdu.

Şükürler olsun hala varız ve teşekkürler Ordu diyerek asıl konumuz dönelim.

Mühendisliğe başladım ama Ordu'dan çok uzak kaldığım için fazla da çevremiz yok. Her bulduğum kapıyı çalıyor ve kendimi tanıtmaya çalışıyorum. Bu arada Vali Yardımcılarından biri ile tanıştım. Bana Ordu Meslek Yüksek Okulundan bahsetti.

Öğretim Elemanlarına ihtiyaç olduğunu ve ders verip vermeyeceğimi sordu. Ben de sadece Almanca bilgimi muhafaza edebilmek için Almanca derslerine gireceğimi söyledim. Sen misin ders isteyen bana tam 4 tane Elektrik dersi ihale ettiler ve oldum Öğretim Görevlisi. Projelerden zaten başımı kaldıramama rağmen çok severek ders vermeye de başladım. O günden beri kendimi hep Üniversite camiasına yakın hissettim. Daha sonraları Üniversitede görevli Hocalarımız ile halı saha futbol maçları yaptık.

Hala kendimi bir Öğretim Görevlisi gibi hissediyorum. Bundan dolayı olmalı ki Ordu Üniversitesi için onlarca yazı yazdım.

Ordu'ya Üniversite gelmesi konusunda hep duyarlı oldum ve netice de Ordu Üniversiteye kavuştu.

Daha önceki Rektörlerimizin Üniversitenin gelmesine  büyük katkıları olmuştur. Hepsine şükranlarımı sunarken. Ali Akdoğan Hocamıza da hoş geldiniz diyorum. Kendileri ile bir araya gelmedik am FB arkadaşıyız ve az çok kendilerini tanıyorum. Bu yazım sadece hayırlı olsun olsun ama kendilerinden beklentimiz çok fazla.

Yeni Tıp Fakültesi Hastanesi Projesini canı gönülden desteklerken, ŞEHİR HASTANESİ Projesine de desteklerini bekliyorum. İki Hastane Projesi de gerekli ve acildir. Bu iki Proje tamamen birbirinden farklıdır ve BİRİNİN GELMESİ DİĞERİNE ENGEL DEĞİLDİR. KENT KONSEYİNE DE ALLAH AKIL VE FİKİR VERSİN.

Bu iki Projenin muhtevasından haberleri dahi yok. Sokmayın burnunuzu sizi ilgilendirmeyen işlere lütfen. Hani ilk açıklamaları ŞEHİR HASTANESİ istemezük demek oldu ya.

Şehir Hastanesi Projesi de ihale edildi ve yapılacak. NOKTA.