Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Abdullah ALTAŞ


HİÇBİR YERE AİT OLMAYAN , AMA HER YERE AİTMİŞ GİBİ GÖRÜNENLER!

HİÇBİR YERE AİT OLMAYAN , AMA HER YERE AİTMİŞ GİBİ GÖRÜNENLER!


Ülkemize ailesi ile birlikte yıllar önce dışarıdan gelmiş, bu ülkenin teknesinde beslenip imkanlarından istifade etmiş, bu ülke onları bağrına basmış, daha sonra beslendiği teknedeki yiyecekleri sıcak olunca şımarmaya ve beslendiği tekneye pislemeye başlamış, bilim adamı olmayı değil de film ve magazin adamı olmayı daha çok sevmiş! Gittiği her televizyon programında oranın hoşlanacağı şekilde konuşup, orada şaklabanlık yaparak onlarca kişiyi güldürerek şebeklik yapmış, her yerin, her devrin adamı olmuş bir şilte! 

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethetmiş! Bizans’ın sembolü olan Ayasofya 'nın yapısını beğenmiş! onu camiye çevirmiştir. Bunun tarihte farklı bir anlamı vardır. 

Ama bu şımarık nesne, katıldığı bir tv programında Ayasofya' nın yapısını beğenmemiş, cami olarak hizmet vermesini uygun görmemiş ve "Gudubet bir yapı" demiş! ve orada bulunanları güldürüp, Ayasofya düşmanlarını manevi olarak gıdalandırmış, onları kahkahaya boğmuştur!  

Beyni sulanmış zihniyet!  Ayasofya bir "sembol" dür! 

Ayasofya 'nın tarihimizde camii  olarak büyük ve anlamlı bir yeri var, bunu bilemeyecek kadar, bunadın mı?  Düşünmeden her aklına geleni söylersen verilen cevaplardan gocunmayacaksın! 

İnsanın gözünde hangi renk gözlük varsa etrafı da öyle görürmüş!... 

Ulan her şeyden anladığını zanneden! varlık!  Sen mimar mısın mühendis misin ulan!   Fatih sultan Mehmed'in hiç mi hatırı yok?  Ulan!.... Saygısız!  

Sen o tv programında bir şey bildiğin için konuşmadın özellikle seni o programa çağıranları mutlu etmek için, onlara jest olsun diye bu benzetmede bulundun ! 

Ulan münafık!  Sen!  Kaç defa Ayasofya camiine gittin de orada namaz kıldın?  Ayasofya camiine gidip orada namaz kılanların aklına böyle hoş olmayan bir yakıştırma gelmedi de senin aklına mı geldi?  Ulan! Sen, şeytanın bineği olmuşsun da farkında değilsin! 

Ulan!  Sen hor ve hakir görüp yakışıksız bir şekilde isimlendireceğin başka yapı bulamadın da, bula bula Ayasofya 'yı mı buldun? 

Ulan nezaketsiz!  Herkes bir yapıyı senin gözünle mi görmek zorunda? 

Ulan ufku dar, beyni sulanmış zihniyet! Sor bakalım Yunanlılara ve Avrupa 'ya!  Ayasofya "gudubet" bir yapı mıymış?  Adamlar Ayasofya' nın aşkıyla yanıp tutuşmaktadır! 

Ne hoşgörülü bir ülkemiz var!  Kendi tarihimizi  yapılarını başkalarını gülderecek kadar hor hakir ve küçümseme yapanlar çıkıyor da, hiç kimse "Sen nasıl konuşuyorsun?" demiyor.