Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hüsnü YÜCEL


HER ŞEY HAYALLE BAŞLAR


Bunun temelinde inanç yatar derdi Rahmetli Erbakan. Sayın Erbakan büyük bir devlet adamı idi. Çok geniş bir ufku vardı. Ülke sevdalısı idi. Dünya ve Türk siyaseti üzerine çok isabetli tespitleri vardı. İyi bir mühendisti. Onun gündeme getirdiği ağır sanayi projeleri ile dalga geçilirken bile o hedeflerini hep diri tutmaya çalıştı. Hep doğruları için mücadele etti.

Şimdi gelelim asıl konumuza. Madem yazımıza Sayın Erbakan’ın “Her şey hayalle başlar, bunun temelinde inanç vardır “ sözü başladık kendilerini rahmet ve minnet ile anıyorum. Ruhu şad olsun.

Her zaman yazdım ve yazmaya da devam edeceğim. Hayali olmayanın projesi de olmaz. O günü birlik yaşamanın keyfini çıkarmanın peşindedir. Nasıl yaşadığı bizi pek ilgilendirmez ama, hiçbir hayalin yok ve projeden de anlamıyorsan ne işin var belediyecilik ile kardeşim? Yine sözü yerel yönetimlere getirdi diye düşünenler olacaktır. Benim işim bu kardeşim. Ben yaşadığım kente yerel bazda ve proje sunma bazında ufuk açmak ve önerilerde bulunmak istiyorum. Domatesin faydalarını yazacak halim yok ya.

Aşağı yukarı 30 yıldır Ordu siyasetinin içindeyim. Belediye Başkan Yardımcılığı ve iki dönemde Meclis Üyeliği yaptım. Hep yerel bazda siyaset yaptım. Onun için kafamı hep yerel hizmetler ile yordum. Yapılan projelerin doğru olanın yanında ve yanlış bulduğum projelerin hep karşısında durdum. Bana göre Ordu bugüne kadar tek bir vizyon proje ile tanışmıştır. O da teleferik projesidir. Belediyenin asli görevi olan yol, su,otopark ve çöpten bahsetmiyorum. Mega, marka ve vizyon projelerden bahsediyorum.

Teleferik Projesinin ilk imzası 1994 yılında Fikret Türkyılmaz döneminde atılmıştır. O dönemin Belediye Başkan Yardımcısı olmam vesilesi ile bu projeye katkı sunmaktan da son derece memnunum. O dönem bizi bunlar hayal kuruyorlar diyenler haklı çıktı. Biz hayal kurduk ve hayaller gerçekleşti. Ne dedik yazımızın başında, her şey hayalle başlar diye. Biz başlattık Seyit Torun gerçekleştirdi. O dönem de Belediye Meclis üyesi idim ve bu projeyi de sonuna kadar destekledim. Ordu’ya kazandırılan projelerin partisi purtisi olmaz. Çünkü yapılan hizmet hepimizin yaşadığı kente yapılmaktadır.

Hele hele şimdi Büyükşehir olduk ki, daha büyük vizyon projeleri bekliyoruz. Hilmi Güler’in bu konuda hazırlık içinde olduğunu tahmin ediyorum. Görüşmemizin birinde yeni projelerin yolda olduğunu ifade ettiler. Bekliyoruz Sayın Başkanım. Ama büyük büyük mega projeler bekliyoruz. Büyükşehir oduk ya. Projeler de büyük olsun lütfen.