Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mehmet Ali AYDIN


FRANSA`DA 8 AYDA 101 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ


Fransa'da sekiz ayda 101 kadın öldürüldü

Fransa'da ocak ayından beri 101 kadın erkekler tarafından katledildi.

Fransa Demografik Etütler Enstitüsü'nün (INED) raporuna göre Fransa'da ocak ayınan bugüne 101 kadın erkekler tarafından katledildi. 

Raporda, ülkede her yıl yaklaşık 600 bin kadının cinsel saldırı ve şiddete uğradığı belirtildi.

Fransa'nın güneyindeki Cagnes-sur-Mer kasabasında birlikte yaşadığı erkek tarafından öldürülen genç kadın için gösteri düzenlendi. Eylemde kadına yönelik şiddete tepki gösterildi. 

Geçen temmuz ayında bir kadının erkek arkadaşı tarafından boğularak öldürülmesinin ardından binlerce kadın Paris'te bir araya gelmişti.

Fransa'da 2018'de 121, 2017'de ise 135 kadın katledilmişti.

Buyurun sizin medeni dediğiniz Fransa, bu konuda bize ne yazık ki fark atmış durumda. Hadi bakalım bizim kadın hakları savunucuları doğru Fransa'ya,

Bu arada sevgilisi ile birlikte olabilmek için 4 yaşında ki çocuğunu işkence ile öldüren anne müsvettesini de unutmayın. Arada aklınıza çeşitli nedenlerle katledilen erkekler de gelsin. Sadece çocuğunun gözleri önünde öldürülen Meryem Hanıma adına duygu sömürüsü yaparak kendinizi tatmin etmeyi bırakın.

Şiddet, baskı, zulüm, işkence ve cinayet nereden ve kimden gelirse gelsin karşı çıkalım. Bu insanlık dışı mahlukların cezalandırılması için el birliği ile mücadele edelim. 

Yoksa ölen ve öldürenler üzerinden demagoji yaparak duygu sömürüsü yapmayı bırakalım.

Toplumun ahlaki ve manevi yapısını bozan her şeyle mücadele edelim.

VAR MISINIZ?