Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Levent AKTAŞ


ELLERİMİZİ DUAYA, GÖNÜLLERİMİZİ SEMAYA AÇTIK!

ELLERİMİZİ DUAYA, GÖNÜLLERİMİZİ SEMAYA AÇTIK!


Öyle bir gece ki, günahlarımızdan arındığımız, af dilediğimiz, tövbe ettiğimiz, yenilendiğimiz ve kırılan kalpleri onardığımız…

Öyle bir gece ki yılda sadece bir gün yaşadığımız… 

Günahlardan arınma, Yüce Allah’ın af ve mağfiretine nail olma manasına gelen Berat Gecesinde, tövbe etme, tefekkür, yenilenme ve yaradılış gayesine yöneldiğimiz gecede hayatımızı baştan sona gözden geçirdik. Bunun yanı sıra, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma, merhameti yeniden tesis etme, yaratılanı yaratandan ötürü sevme günü olduğunu bir kez daha idrak ettik. 

Af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi olan Berat Kandiline kavuşmanın, gönüllerin merhamet dolduğu, yardımlaşma ve dayanışmanın zirve yaptığı Ramazan ayına yaklaşmanın mutluluğu ve huzuru kaplarken içimizi, af, merhamet ve mağfiret gecesi olan böylesine güzel bir gece olan Berat Kandilini dualarla, ibadetlerle kutlamanın da huzurunu yaşadık. 

Birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada barış, saygı ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve gerçekleştirmenin temel amaçlarımızdan olduğunu gözden geçirdik. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. Bunu bir kez daha hatırladık. Geçmişimizin muhasebesini ve geleceğimizin planlamasını yaparak tefekkür ettik. İlahi rahmetin tecelli ettiği bu özel gecede günahlarımızın bağışlanması için dualar ettik. Ellerimizi duaya, gönüllerimizi semaya açtık bu gecede. Rabbimize yönelip af diledik. 11 Ayın Sultanı Ramazan’ı da tüm sevdiklerimizle birlikte karşılamayı umut ettik. Kahramanmaraş Merkezli 2 depremin ardından hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara ise Rabbimizden sabır vermesini diledik. 

Rabbim tüm ailemizle ve sevdiklerimizle birlikte, sağlıklı, mutlu, huzurlu, hayırlı ve bereketli nice kandillere erişmeyi nasip etsin.