Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


EDEB YA HU

EDEB YA HU


Arzuluyoruz demekle olmuyor diye düşünmeyin sakın. Ordu artık Büyükşehir oldu. Büyük düşünmek ve büyük şeyler arzulamak hakkı olsa gerek. Lafı fazla uzatmadan yerel seçimlere gelmek istiyorum. Dört yıl önce Büyükşehir olduk. O kadar büyük projeler bekliyordum ki, daha sonra çok büyük yanıldığımı bugün daha iyi anlıyorum. Bunu yazarken asla Ordu’ya hiçbir şey yapılmadı demek istemiyorum. Daha önceleri sosyal platformlarda da dile getirdiğim gibi Ordu son yıllarda birçok sorunu çözdü. Belediye hizmetlerinden bahsediyorum. Ordu’nun bugün çöp sorunu kalmadı. Hem de en akıllı bir proje ile artık çöpten bahsedilmiyor. Su sorunu kalmadı. Şehir içi ve ilçelerin yol sorunu önemli ölçüde çözüldü. Oto park sorunu kısmen de olsa çözüme kavuştu.

Ayışığının olduğu alan yeni bir proje uygulaması ile 450 araçlık park yerine kavuştu. Birçokları bu projeye karşı çıksa da projeyi olumlu ve doğru bulanlardanım.

Yalnız yeri gelmişken eleştirdiğim bir yapılaşma var. Park alanının yanına ÇİN SEDDİ GİBİ UCUBE BİR YAPI yapılıyor. Lütfen durdurun bu ayıbı. Bu ayıbın altından kalkamazsınız. Seçilen yeni Başkan mutlaka bunu kaldıracaktır diye ümit ediyorum. Bu projeyi teklif eden, onaylayan her kimse bunu bilmek isterin. İki elim iki yakasından düşmeyecektir.

Yeni Sahil Projesi Ordu’ya renk kattı. Sahil boyu işyerlerinin mantolama ve tek renk uygulamasını çok yerinde bir uygulama olarak görüyorum. Şehir içinde yayalaştırma projesi harikulade güzel oldu. Boztepe Yolu bitmek üzere. Şu anda çalışmalar durdu ama yeni yönetim bu yolu mutlaka halleder diye bekliyorum. Yeni Kayak Merkezi Projesi hayata geçirildi.

Peki bunların hepsi tamam da Büyükşehire yakışan ve mega projeler dediğimiz marka projelerimiz var mı? Diğer Büyükşehirlere baktığımızda ve Ordu’yu kıyasladığımızda hani derler ya paranın havada uçuştuğu dönemlerde yeterli payı aldığımız söylenemez. Ses getirecek vizyon projemiz olmadı. Vizyon proje demek farkındalık yaratan ve o şehrin adını duyuracak proje demektir.

Örnek isterseniz TELEFERİK PROJESİ. Ordu tarihinin en vizyon projesidir. Çok yazdım ve yazmaya da devam edeceğim. Proje üretmek ufuk işidir. Donanım işidir. Dünyayı görme tanıma işidir. Belediyecilik gönül işidir. O şehir için kafa yorma işidir. Belediyecilik ekip işidir. Ahbap çavuş ilişkileri ile yola çıkarsanız. Yarı yolda kalırsınız. Ben yeni yeni projelere hala kafa yoruyorum. Teleferik projesinde olduğu gibi yeni bazı projelere yine öncülük etmek istiyorum. Dikkate alırsınız almazsınız o sizin bileceğiniz iş. İyi olan projeleri alkışlarım. Ama yanlış olan projelerinizi bıkmadan usanmadan eleştirmeye devam ederim.

O halde nasıl bir Ordu arzuluyoruz cevabı bana ne demeden Ordu için hep beraber kafa yoracağız. Kaderimize razı olacağız. Başkan adayları meydanlarda dolaşırken projelerini sorgulayın lütfen. Meclis üyelerini sorgulayın. Ordu için hangi projelere katkı sunabileceklerini sorgulayın. Oylarınızı körü körüne kullanmayın. Bu seçim bir yerel seçim. İşte demokrasi. Sandıklar önümüzde. Adaylar sizden oy isterken siz de onları iyi sorgulayın.

Seçim neticeleri hakkında bir neticeye varmak için daha erken diye düşünenlerdenim. Yalnız birçok seçimlerde aktif yer alan ve Ordu merkezin seçim neticelerini önceden iyi tahmin eden bir analiz ehli olarak önemli bir tahminim şudur. Bu seçimin kaybedeni adaylar olmayacak, adayların parti içindeki hizbi ve çevresi olacaktır. Demedi demeyin.