Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Abdullah ALTAŞ


DİNİ DEĞERLERE SAYGISIZLIK!

DİNİ DEĞERLERE SAYGISIZLIK!


Adamın biri, kusura bakmayın ağzımdan öyle çıktı, hokkabazın biri, Ramazan ayının ilk akşamı sosyal medya özel hesabından, İslam'a ve müslümanların değerlerine inat, masasına, insanlığın düşmanı rakı şişesi, yanında bardağı koyup internetine özel hesabına koymuş....Herkes, özellikle dinine bağlı saygılı insanlar görsün diye!... 

Bu kin, öfke neden? Toplumun değerlerine karşı bu düşmanlığı sana kim öğretti?  Böyle bir "Haltı" yemekle eline ne geçti?  Böyle bir "Haltı" yemekle milyonların tepkisini aldın?  Bu "Haltı" yemekle milyonlarca kişinin antipatisini kazandın! 

Bu "Haltı" yemekle, senin değerlerinin aşağılanmasının yolunu açtın! (gerçi senin paradan başka değer ölçün yok ya) 

Hokkabazlık yapmak, sana, milletin değerleriyle alay etme, kafa tutma, bak ben kimseden korkmuyorum, her türlü hareket ederim hakkı vermez! 

Böyle hareket etmekle sadece "Hödük ve ebleh" olduğunu ispat edersin!... 

Sanatçı dediğin toplumun değerlerine saygılı olmalıdır. Sanatçı, toplumu ayrıştırıcı değil, birleştirici ve bütünleştirici olmalıdır. 

Hani insan farklı dinde veya meşrepte olur da, başkalarının değerine hassasiyet gösterir saygı gösterir de o adam için "saygılı ve medeni!" denir ya!

Bu hokkabazın öyle taraklarda bezi yok !

Toplumumuzda değer yargıları maalesef değişiyor, kavramlar birbirine karıştırılıyor. Medeni olmak ile bişey olmak birbirine karıştırılıyor!

Kültürlü olmak ile bir meslek sahibi olmak birbirinden farklı şeylerdir. 

Bir insanın toplum içinde çok para kazanıp ünlü olması onun kültürlü olması, medeni olması, entellektüel olması anlamına gelmez ! Kültürlü ve medeni olmak, beyefendi olmak başka bir şeydir. Bişey olmak başka şeydir. Eğer bir insan hem medeni ve kültürlü, topluma ve toplumun değerlerine saygılı ve aynı zamanda nitelikli ve ünlü birisi ise o kişi alkışlanır. 

Ama, sadece şımarık, adab ve erkan bilmez, saygısız, toplumun değerlerini hiçe sayıyorsa o kişi "Hödük" tür.  "Sonradan görme!" dir. 

Maalesef toplumumuz ünlü olmuş, paranın çokluğu kendisini şımartmış, kendini vazgeçilmez sanan kişilere çok farklı bir göz ile bakıyor ve onu mükemmel, herşeyi bilen bir varlık olarak görüyor.

Bu "Hödük" eğer bu hakareti "Laiklik" adına yapıyorsa, laikliği bilmiyor, laikliği kendi emellerine alet ediyor demektir. Bu "Hödük"ün yapmış olduğu bu düşüncesizce tavır, gerçek "Laiklere" zarar verecek, milletin "Laiklikten" soğumasına neden olacaktır. 

Bakın! Bir "ebleh" in yapmış olduğu düşüncesizce hareket nelere mal olabilmektedir! 

Peygamberimiz Aleyhisselam "İçki tüm kötülüklerin anasıdır" Buyurmaktadır. Birçok kötülük içki ile yapılan arkadaşlıktan doğmaktadır. 

Netice olarak, bu "Hödük"ün içki ile olan arkadaşlığına son verip hidayete ermesini dileriz.