Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Hüsnü YÜCEL


DENİZ YILDIZI PROJESİ

DENİZ YILDIZI PROJESİ


 

Büyükşehir Belediyesi yeni projelerini kamu oyu ile paylaşmaya başladı. Bunlardan birisi de “ Atatürk Parkı Deniz Yıldızı Projesi” dir. Proje sosyal medyada paylaşılınca,projeyi beğendiğimi ifade etmiştim. Kısa bir süre önce de yeni projeler ile ilgili KE Gazetesinde bir yazı yazmıştım. Yazımın özü ,yeni projeler önce Ordu kamuoyunda açıkça tartışılmalı ve daha sonra hayata geçirilmeli demiştim.

Çünkü Ordu kenti olarak yapma ve ardından yıkma konusunda karnemizin bayağı zayıf olduğunu ifade etmiştim. Yanlış yapılan ve yap ve boz projelerimizi sıralamıştım. Biz bilhassa Belediyelerin yaptığı projelerin bize sorulmasını isteyen bir toplumuz. Yerel yönetimlerin projeleri ile ilgilenenlerin merkezi projeler ile pek ilgilenmediklerine şahit oluyoruz. Özel idarelerin ve Ankara’nın yaptığı proje ihaleleri pek gündeme getirilmez.

Bunun sebebi halk kendi seçtiği yöneticileri kendine daha yakın bulmalarıdır. Dolayısı ile kendi seçtiklerinin her şeyi kendilerine sormalarını beklemektedirler. Yani yerel yönetimleri kendilerine daha yakın hissetmektedirler. Bu şu demektir. Yerel yöneticilerin işi daha zordur. Hep denetim altında ve hep eleştirilerin tam odağındadırlar.

Vatandaş sadece bana sor diyor. Yine bildiğini yap ama bana sor diyor. O halde yerel yöneticiler yeni projeler konusunda daha hassas ve paylaşımcı olmaları gerekmektedir. Yani bir projeyi hazırlamadan önce kentin ilgili organları ile tartışmak tek çözümdür. Ben yaptım oldu hamleleri büyük tepki görmektedir.

Atatürk Parkı Deniz Yıldızı Projesi bana göre harika bir proje. Ama bir günde hiç kimsenin görüşü alınmadan kamu oyuna sunulduğu için tepki yarattı. Aslında bu projenin ne doğa ne de şehrin estetiğini bozma açısından eleştirilecek hiçbir tarafı yoktur. Çevre dernekleri hemen bir protesto gösterisi düzenlediler. Bu tür derneklerin bazıları her şeye karşıdır. Ben bunu en iyi bilenlerdenim. İş doğa sevgisine kalınca onların benden fazla doğaya katkıları tartışılamaz bile. Ben tam bir doğa ve tabiat aşığıyım. Yaşantımın en önemli kısmı doğa ile iç içe geçmektedir. Çok ileri derecede sahil ve deniz aşığıyım. Havalar müsait olduğu sürece benim spor ve bisiklet sevdamı bilenler çoktur. O doğa sevenler mışıl mışıl evlerinde uyurken ben doğanın tadını bisiklet turu ile çıkarmaktayım. Düşünülen bu projenin sahile ve denize hiçbir zararı yoktur. Tam aksine denizden istifade edebilmemiz için bize çeşitlilik sunacaktır. Ordu sahilinde yeni düzenleme yapılırken de bazı kesimler ayağa kalktılar. Sonuç Ne oldu? ORDU FRANSANIN NİCE KENTİNE BENZEYEN BİR SAHİLE KAVUŞTU. Yeni sahil düzenlemesinden sonra ben lise ve üniversite yıllarıma geri dönerek BİSİLET SÜRMEYE BAŞLADIM. Doğa ve sahil güzellikleri sadece bön bön seyretmek için değil, o yöre halkının bu güzelliklerden istifadesi içindir.

O halde burada yapılması gereken tek şey ,projeleri önceden halka anlatalım. Onların görüşünü alalım. Amenna. Ama sadece bazı istemezükçülere de fazla kulak asmayalım. PROJE MÜKEMMEL.