Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


BÖYLE MUHALEFET DÜŞMAN BAŞINA


"BÜTÜN DÜNYAYI KARŞIMIZA ALDIK" (Kemal KILIÇDAROĞLU)

Bütün dünyanın önemi yok Sayın Kılıçdaroğlu, keşke siz bu milleti ve devleti karşınıza almasaydınız. Dünya ne zaman bizim yanımızda oldu ki şimdi karşımız alalım. Eğer birazcık akıllı olsanız ve birazcık da tarih kitabı karıştırıp okusaydınız, Orta-Asya'dan beri dünyanın hep bizim karşımızda olduğunu öğrenebilir anlayabilirdiniz.

Muhalefet etmek, iktidarın yanlışlarını eleştirip, ona doğru yolu göstermektir. Yoksa ülkeye, ülkenin ve milletin değerlerine hakaret etmek, savaş açmak değildir.

Hem korkunun ecele faydası olmadığını" sana hiç söylemediler mi?

Bak Araplar kimseyi karşılarına almıyorlar, ülkelerinin bütün kaynaklarını şerefsiz ABD ve Rusya'ya peşkeş çekerek onların dostluğunu (!) kazanıyorlar. Onların sözünden çıkmayarak efendilerine kuyruk sallıyorlar ve senin de dediğin gibi "Dünyayı karşılarına" almıyorlar.

Bizde aynısını yıllarca yaptık ve bize çok dostça (!) davrandılar! Ne zaman ki kendimize ve değerlerimize dönmeye başladık, ayaklarımız üstüne durmak için çabalamaya niyet ettik o zaman dostlarımızı kaybettik.

Dostluklarını kazanmak için onlara yine uşaklık etmeye ne dersiniz?

Memleket top yekun Suriye'nin kuzeyinde ki harekata odaklanmış iken, sizin hala muhalefet yapmak adına hezeyanlarınızı kusmanıza ne denir? Top yekun birlik olma zamanında sizin yine ayrıştırıcı, yıkıcı ve bölücü bir dil kullanarak muhalefet yapayım derken göz çıkarmanıza ne denir?

Daha partiniz deki bölücü dil kullanan millet vekillerine sözünüz geçmezken bu ülkede Allah muhafaza iktidar olduğunuzda kime ve hangi devletlere söz geçireceksiniz.

İktidar olduğunuz da, karşımızdaki düşmanları hangi argümanları kullanarak yanınıza çekip dost olacaksınız. Yoksa Arap kabile devletleri gibi yerli ve milli kaynakları onlara peşkeş çekerek mi dost olacaksınız?

Bana hocam politika yapma diyorlar. Ben politika yapmıyorum, gerçekleri dile getiriyorum. Politika yapsaydım şu an durumum bundan farklı olurdu.

Bu da Böyle biline.