Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


BİR DOST NEDİR?.... ÖTEKİ Mİ BEN.


Yoksulluk plan değil, Allah açlık ve yoksulluk istese idi ne denizde balık, ne tarlada meyve, ne sebze sunardı kuluna. Allah her kuluna ulaşacak rızkı ayırım yapmadan vermiş, birileri Allah kim demiş o kulların malına konmuş, onları ezmiş bugünde yarattığı bu dünyasında olduğu gibi.

Yoksullaştırdıkları kulları aç, açık bırakarak kendilerine kul etmek için her pisliği yazmışlar kanun diye Allah’ı hiçe sayarak.

Bu dünya asla bunlara susanların, ezilen aç kalanların, üşüyenlerin dünyası olmamalı bir avuç NEMRUT için. Ben mizahın olmadığı bir yerde hayatın yaşanır olacağına inanmıyorum.

Kötü olan ise o mizahsız yaşamak.

Ben bu ülkede eğitimin amacı ise zihinsel özgürlük olsundayım. Gençlerin aklı onları her türlü beladan, kötülükten koruyan bir "ZIRH" olsun derim.

Bu alemin açık yürekli genç kuşağa ihtiyacı çok var.

Bir şey bilmeyen cahil Allah’ın ona sunduğu servetinden, servetini yiyen rezillerden haberi olmaz.

Önümüz kış, üşüyecek çocuklar, aç açık halk, ağlayan gözler niye olsun ki? Bunları yaşatanlar halkına "ALLAH" tan korkmayan "HARAMZADE" pisliklerdir.

Bakın cehalet sorgulanmaz, o kendini ayrıcalıklı sanan aptalların silahıdır. Onlar inanırlar yalana, dolana. Okumazlar,  anlamazlar, öğrenmezler, gerekte duymazlar zamanları olmaz haramı yemekten.

Medeniyet onda olmaz, pahallı libasların içinde bomboş beyinler, yumurta sarısı gibi.

Kadın için kızlar içinde rüya görmeyen çok kötü kitle vardır azınlıkta olsa bu dünyamızda, yanında yürümesinden utanan, kadın onların korkusu olur eğitim görürse, diye mizah gibi.

Ben asıl Peygamberin mirası Diyaneti merak ediyorum, her şeye konuşan, yorum yapan bu değerli cemiyeti, Sela ile cevap veren bu Allah kelamının sesi niye, haram yiyen, rüşvet alan, eğitime bıçak vuran ellere niye cevapsız, yada ne cevap veriyor, hiç duymadığım için merak ediyorum..

Onlar susarsa zaten, bu ülkede kendilerini ayrıcalıklı görenlerin ayakları tank paleti gibi insanlığı ezerler,nitekim bugün olduğu gibi.

Kardeş diyorum ya gülerek size ben her yazımda, mizahsız olmaz, bir dost nedir?... Öteki mi ben.