Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


BEN BİR YORUM ÜZERİNE

BEN BİR YORUM ÜZERİNE


 

Aslında yazdım bir maç analizini. Kendi gözümden değil, benim için kenarda duran teknik insanlar, yeterli değile bakmadan diyorum ki ; bu takımların başındaki teknik kadrolara, kendi evladımıza, hocamıza teknik adamlarımıza sahip çıkmak bir spor insanı olarak benim önemsediğim öngörü.
Geçen gün bir yazıyı, maç analizi kısa olsada değişik düşüncemi katarak, ben o yazan kardeşimin ismi olmadan paylaştım.
Birazda katkı yaptım.

Benim hocalarım niye olmasın, şahsi duygular, iyi kötü bulmalar, beğenmemeler, oyunu kritik etme, benim hocalarımdan gelince ve hoca bir düşünce yumağı içinde olunca, öz isimler teknik adamlar, istem dışı kabul görünce isteyen ve tenkit eden ellere kızmıyorum.
Onların haklı duyguları bunlar.
Dediğim gibi 52 Orduspor FK takımının maç sonu yaptığı kısa analiz yorumunu kendi yorumumla bu maç sonu genişlettim.
Takımı, oyunu, oyuncuyu beğenmiyor, ama Hopa takımıda lider ve bu maç oda bizden biraz sadece rahattı, acaba iyi oynadı mı, takım olarak onlarda bizler de goller kaçırdık, hatalar vardı, iki teknik adamın ilinde bunlar, bu hatalar normal oldu, normal duygusallık anı diyelim.
Ama benim istediğim herkesin fikrine saygı duyarak teknik adamların yerli olması, sporcularında en az 4 en fazla 6 oyuncunun Ordulu olmasi isteğim.
Gerek Altın Ordu’da, gerek 67 Orduspor’da. Gerek 52 FK’daki teknik kadronun Ordulu olması önemli bir adımdır.
Asla düşüncelerimdeki ben, liderle oynayan 1 puan alan 3 puan verecek ve alabilecek anları yasayan bu takım bizim.
Teknik adamlar idarenin tercihi ve nasıl dün bizim evladımız Telat Hocam bu takıma emek verdi, bugün yeni isimler bizim insanlarımız emekleri olacak.
Beğenmeyen de, istemeyen de, tenkit edilende, ama bence bizim hocalarımız, önceliğim.
Hayırlı sezonları olsun.
Dediğim gibi bir hoca kardeşimin kısa yorumuna ben fikrimi katıp maçın analizini yazdım, ama polemik konusu olur diye kaldırdım.
En iyisi bu.
Ben benim hocalarımdan yanayım. Kim ne der bilmem de, öyle. Bu sezon iyi biterde, yeni aslında akademik bir alt yapı ile, 52 Orduspor FK olsa.
Ha unuttum, teknik adam kardeşlerimize tenkit getirmeden önce, tribünde bomboş, kadın sayısı az, neden diye bu konuyu tartışalım.
Bence. Tebrikler takım 1 puanda iyi.