Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Muzaffer GÜNAY


BELEDİYECİNİN DEĞİŞMEZ KADERİ

BELEDİYECİNİN DEĞİŞMEZ KADERİ


 

Belediyecilik zor işlerden biridir. Yapılan işlerin beğenenleri de olur, yerin dibine batıranları da olur. Herkesi memnun etmek mümkün olmaz. Siyaseten karşıda olanlarca başkan ağzı ile alaca kuş tutsa dahi kabul görmez. 

O nedenle başkanların işi zordur her zaman. Çok nitelikli hizmetler yapsalar da onaylanmazlar karşıtlarca.

Başkanı sevenler için küçük,büyük yapılan her icraat mükemmeldir. Mesela bir dere üzerine yapılan köprü, taraftara göre Boğaz Köprüsü kadar kıymetlidir.

Tam aksi görüştekine göre, asıl konu, cebe indirilendir.Aslı var mı; yok mu,ona bakılmaz. Bu meyanda üç tip insan olduğunu düşünüyorum:

İlki :Belediyenin çalışmalarını takip etmez, buna gerek duymaz. Fakat, belediyenin hizmet karnesi hakkında bilgiç bilgiç konuşur. “Belediye çalışmıyor. Sadece götürüyor..” Delilin ne? Diye sorsan cevabı hazırdır:

“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.”

İkinci tip: Belediyenin çalışmalarını aklına estikçe gündemine alır. Ciddi bir takipçi olmadığı için, konuşmaları ekseriya atmasyon kabilindendir.

Üçüncü tip:

Belediyenin faaliyetlerini dikkatlice takip eder ve bu sebeple değerlendirmeleri isabetli olur. 

Asıl özne böyle kimselerdir. Böylelerinin mesela OBB ile ilgili görüşleri kıymetli olur. Çünkü, işinin takipçisidir. O nedenle, böyle kimselerin değerlendirmeleri çok değerlidir. Belediyeler bu gibi kişilerin öneri ve eleştirilerinden yararlanabilir.

OBB tarafsız olarak kendisi hakkında yazanlarla doğrudan irtibat kurabilir.

İstifade edebilir çünkü.