Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Muzaffer GÜNAY


BARIŞ PINARI HAREKATI?NIN İLK İKİ GÜNÜ


Uzun bir zamandan beri  hazırlıkları süren BARIŞ PINARI HAREKATI, geçen Çarşamba  günü, sayın Cumhurbaşkanımız  ve Başkomutanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın  emri  ile başladı.( saat: 16.00).

Kararlılıkla yapılan hava ve kara harekatıyla çok kısa zamanda  55  terör hedefi imha edildi. PYD ,YPG ve PKK’lı teröristlerin İHA’ların görüntü almasını önlemek için  lastik yakarak dumanlı bir hava oluşturmaya çalışmaları ve bu esnada panik halinde kaçışmaları adeta bir belge olarak kayıtlardaki yerini aldı.

Aynı gün, sat 14.00 itibarı ile 109 teröristin öldürüldüğü,yaralananların ve kaçanların olduğunu bizzat açıklayan Başkomutanımız  şöyle seslendi tüm dünya kamuoyuna:

 

“BİZ TÜRKİYEYİZ. AB KENDİNE GELSİN! KAPILARI AÇARIZ. BİZ NATO ÜYESİYİZ. BU NATO NEREDE ?”

Herkes bilir ki, ülke olarak üyesi olduğumuz NATO, geçen zamanlar zarfında n ne talep ettiyse, tereddütsüz yerine getirdik, müttefiklik gereği. Lakin, NATO  en kritik dönemlerimizde bile yanımızda olmadı. Bir an bile destek vermedi. 

------------------------------------

2.gün, Urfa’nın sınır ilçesi Akçakale’ye düşen üç havan mermisi  iki kişinin yaralanmasına neden oldu.( Saat: 14.20). Çok geçmeden üç havan mermisi  daha düştü  Akçakale’ye , 6 sivil yaralandı, görevliler derhal hastaneye taşıdı  yaralıları. Prf.Dr. Mesut Hakkı Caşın, canlı yayında bu mermilerin PKK tarafından atıldığını söyledi. Günün ilerleyen saatlerinde Akçakale’ye atılan havan mermileri yüzünden yaralı sayısı  on yediye çıktı. 

Saat : 15.10 itibarı ile Kahraman Askerimiz ve SMO ( Suriye Milli Ordusu) müşterekliğinde Telebyad  teröristlerden temizlenmek üzere. Bölgeyi terk eden PKK, PYD ‘liler, Ayn el Arab’a doğru panik halinde kaçtılar. Kaçanların en öndekileri ise Dağ kadrosundan bölgeye gelenler.. 

Günün sonunda Akçakale, Ceylanpınar ve Nusaybin’de 4’ü çocuk olmak üzere 6 sivil şehit oldu. 24 sivil de yaralandı. Öldürülen terörist  sayısı  174 olarak açıklandı. Çok geçmeden kahraman askerlerimiz havan saldırısını yapan tüm hainleri etkisizleştirdiği gibi, mühimmat depolarını da toptan imha etti. Böylece hain saldırının neticesinde şehit edilenlerin hesabı anında görülmüş oldu. 

 

RUSYA VE ABD ONAY VERMEDİ.

BMGK , Barışpınarı Harekatı’nı kınamak için toplandı. Fakat, Rusya ve ABD bu haksız önerinin geçmesini engelledi.  Böylece Diplomatik olarak da  haklılığımız tescillenmiş oldu. 

 

MISIR VE S.ARABİSTAN 

İkisi de Arap ve Müslüman ülke olan Mısır ve Arabistan’ın , Türkiye’nin karşısında pozisyon almaları, ilk bakışta anormal gibi görünebilir. Fakat her iki ülke yönetimlerinin öteden beri ABD ve küçük ABD (İsrail) ile kanka olduğu dikkate alındığında , bu ihanetin izahı kendiliğinden anlaşılır. Ama, tam bu noktada bahsi geçen ülke halklarının yönetimlerine karşı en küçük bir tepki  göstermemesi, önemli bir soru işaretidir. Böyle bir zamanda bile susan halkların “Türkleri ve Türkiye’yi sevdikleri” ni dillendirmeleri ne kadar inandırıcı olabilir ki…

2. Gün itibarı ile Rakka’nın kuzeyinde kalan 15 köy teröristlerden temizlendi. 

Öldürülen terörist 219 oldu.  

Barış Pınarı Harekatı, emin adımlarla ilerliyor. Allah yar ve yardımcımız olsun!