Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mehmet Ali AYDIN


AZGINLIĞIN SONU

Helal dairesinden çıkınca bela dairesine girmek kaçınılmaz oluyor.


Helal dairesinden çıkınca bela dairesine girmek kaçınılmaz oluyor. Çin'de ortaya çıkan Corona virisü insanlara yarasa yiyen yılanlardan bulaşmış. Hastalığa yakalananlar hayvansal ürün satanlar ve bunları alanlar arasında virüs yayılmış. Genelde de vahşi doğada yarasa ile beslenen yılanları satanlar ve bunları alanlarda hastalık virüsü yaygın. 11 milyon nüfuslu Wuhan kenti karantinaya alınmış.
Büyüklerimiz " helaldir vardır hikmeti, haram ise vardır zilleti" derken boşa konuşmamışlar demek ki. Yenmesi gereken o kadar helal gıdalar varken; yılandır, faredir, domuzdur, yengeçtir daha bilmem nedir. Ne işiniz var onlarla.

-----------------------------------------------

"O gün Allah onların hepsini diriltecek, sonra onlara yaptıklarını haber verecektir. Allah onu bir bir saymış, onlarsa onu unutmuşlardır. Allah her şeye şahittir." (Mücadele Suresi, 6. Ayet)

Siz dünyada neler yaptıklarınızı unutursunuz ama unutmayın ki sizin için günlük tutanlar var. Zamanı geldiğinde o günlük önümüze gelecek ve okumamız istenecek. Utanmadan, sıkılmadan, yüzümüz kızarmadan ve rahatlıkla okumak istiyorsanız, ne eksik ne de fazla her seyi olduğu gibi yazanlara kendinizle ilgili güzel şeyler yazdırmaya gayret edin.
Unutmayın; bir de yazılanların hesabı da verilecek. Bu hesap matematik hesabı da değil ona göre. Ayrıca o mahkemede sizi savunacak avukatlarınız da olmayacak. Hesabı vermeden kaçıp gideceğiniz veya arkasına saklanacağınız "Ankara'da" bir dayınızda olmayacak.
Hadi hepimize kolay gelsin. Defterinizin sahifelerini " Emr-i bil maruf- Nehy-i anil münkerle" doldurun.