Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


AŞKIN TÖREN

AŞKIN TÖREN


 

Şimdi  oldu işte. Hep böyle kal Kardeş . Çizgini hiç değiştirme. Makamlar ve o şatafatlı koltuklar gelip geçicidir. Neden bunları yazıyorum? İlk başlarda durum hiç de böyle değildi. Seçildiğin günden beri adım adım sizi takip ediyorum.

İlk başlarda duyduklarıma ve yaşadıklarıma hiç mi hiç inanamadım. Halk ile aranıza yüksek yüksek duvarlar örmüştünüz. Seçilmişlerin en büyük düşmanı örülen bu duvarlardır. Bürokraside istediğin duvarı örebilirsin. Çünkü bürokrasideki mevkiler halkın tasvibi ile değil atanmışlığın neticesi olduğundan bugün varsın yarın yoksun demektir. Gelirsin ve gidersin. Ama mutlaka bir koltuğun olur. Ama seçilmişlik öyle değildir. Halk seçtiği insana her zaman ulaşabilmeyi ister. O vatandaşın dert ortağıdır. Ona kapıyı kapatamazsın. Çünkü vatandaş yapılanı unutmaz ve intikam için doğru zamanı bekler. Hiç ümit etmediğin ve beklemediğin yerde intikamını alır. Onun için seçildikten sonra halk ile arasına mesafe koyan ve duvar ören siyasilerin yarını yoktur. Geldiği gibi giderler.

Son günlerdeki Aşkın Tören özlenen ve beklenen Aşkın Tören. Hep böyle kalın olmaz mı? Beni bilen bilir. Doğruları söylemekten kaçınmam. Hiç kimseye hak etmediği övgüleri yağdırmam ama yermekten de kaçınmam.

Bakınız ne güzel değil mi? Halkın arasında dolmuşa binmek. Taksi duraklarını ziyaret etmek. Hep değişik berberlerde tıraş olmak. Değişik lokantalarda yemek yemek. İlk okul öğrencilerini ziyaret edip onlar ile basket oynamak. Çok güzel şeyler yapıyorsunuz son zamanlarda.

Belediye hizmetleri nasıl olsa geç de olsa yapılır. Fen İşleri Müdürü planlanan projeleri geç de olsa yapar. Ama halk ile olan ilişkilerinizdeki gecikmenin telafisi yoktur.

Halk ile kucaklaşmaya devam edin lütfen. Halkı beklemeyin, siz halka gitmeye devam edin. İşlerinizin yoğunluğunun da farkındayım. Ben de 6 ay önce randevu talebime cevap alamadığım için size gelemedim. Olsun siz bize gelirisiniz. Biz HALKIZ.