Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


ALTIN ORDU BELEDİYE SPOR


Ordu için, gençlik için bir neb-i derya, bir sporcu pınarı, kurandan, hizmet edenden Allah bin kez razı olsun.

Bu takımın alt yapısı üst yapısından değerli. Burada seçkin oyuncu kadrosu ve eğitim veren kişiler var..

Bu sezon bu sene bu camiayı alıp taşıyan Ergin hoca ile onunda istekleri, haklı sebepleri olduğu için beraber olamadık, bu takımın bugünkü yönetimi ve Aşkın başkanın da istekleri doğrultusunda, Allah razı olsun ilk kez idareci olan kişilerin bazı borçlar, bazı olumsuzluklar içinde takımın ekonomik ve takımsal kısmında istediğimin üstünde işlere imza attılar.

Bu sezon içinde bir Altınordu. Ordu’ya bir Altınordu, ucuz sporcu harcaması ile bir Altınordu istendi, Ergin hocamın isteği, kalması için istediği şartlar, teknik adam olarak kariyerini düşünmesi normaldi, olmadı, alt yapıdan da olmayınca, ben bir çok insanın kalbini kırma pahasına içeriden ve bu takımı tanıyan bilen, Erginle bu yükü çeken iki ismi uygun görmeleri için idareye sundum, idarecilerim ile ve başkanımız Fatih ile.

Ligi tanıyan, maliyeti belli oranı taşıyan, şampiyonluk değilde, bu ligde olmayı hedefleyen bir takım dediler, çünkü iki 3. lig takımı var iken üçüncüsü haramdır dedik ve bizde biraz genç geleceği olan insanlar ile Altınordu takımını yapmaya çalıştık.

Sağ olsun Nuri ve Oğuz hocaların istediği isimleri bizim fiyat çerçevemiz içinde aldık.

Alt yapıdan 5 oyuncumuz Samsun’a gitti, emek veren herkesin yüreğimizdeki yeri bambaşka, bugün fazla alt yapı sorumluluğunun içine girmesem de, istenilen ne varsa, kulüpler ile diyalog içinde sporcu alışımızı alt yapı iyi daha güçlü yapmayı arzuluyoruz.

5 yılın bir idaresinin peşinden birtakım aksaklıklar gerilmeler oluyor, ben 40 yıl Orduspor’da bunların çok fazlasını yaşadım, neler ile karşılaştım.

Bugün Altınordu takımı bir belediye şemsiyesi altında, her şey o makama, kuruma göre olmalı ki, bir söz olmamalı. Ve sayın Adem Kalafat’ın, Recep, Fatih, Ersin beylerin uzun zaman isteği ve başkan yardımcısı sayın Ahmet beyin bizlere verdiği iki bayan ile bayan kardeşlerimizin kurum içindeki tertemiz duygularının camiaya yansıdığını görmek ayrı bir güzeldi, dün bizimle olan bayan bacılar bugün gitmişler, demekki kimsenin ihtiyacı yok, yaptığınız bir günlük iş için sağolun.

Ben bu takımı 5 yıl bize ulaştıranlara, hatalı hatasız yanlış ve doğru kabulümüz deyip teşekkür her daim ettim, borç Altınordu’nun dedi itiraz etmedi.

Ama bu genç kurulan yeni ekibe biz güveniyoruz. Benim dediğim başka, ben bu kardeşlerim burada, dağılmasın diye çok uğraştım, dışarıdaki değerli teknik adamlar bile bana gönül koydu, konuştu,3 0 yıllık kardeşlerim konuştu, ben Altınordu için doğru olan bu dedim, 5 yıl Ergin hoca ile bu ligde olmuş arkadaşları ile yola koyulduk.

İstedikleri isimleri aldık.

Bazıları konuşurmuş konuşsun, yalan yanlış cümleleri duyuyorum, kızamıyorum, ben Aşkın Tören ve Fatih Sarı için oradayım, madden değil, o kardeşime destek için, bütün tecrübemi bu camiaya vermek için.

Dışarıda ne olur olmaz bilmemde, benim için konuşan olsa da ben adama konuşurum.

Kimsenin arkasından değil.

Bu takım bizim ve diğerleri gibi, destek olmak Spor camiamızın işi. Geçen gün kü Çarşamba maçımızda idi, Metin Kır, Turgut Kır, Ömer Kılıç, Burhan Öksüz mutlu olduk, onlarda eksik fazla gördü, bize de bilği verirler, Ordu’daki her kulüp bu ilin spor nefesi ise, bırakın kulüpler arası düşmanlığı da kardeşliğine el uzatalım mesele bu. Sporcu geçişleri olsun sporcuları öldürmeyelim.

Altın Orduspor bu il için bir nefes bilesiniz.