Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Muzaffer GÜNAY


MUSTAFA BEKTAŞ  KÜLTÜR MERKEZİ  YENİ SEZONA  MERHABA  DEDİ

MUSTAFA BEKTAŞ  KÜLTÜR MERKEZİ  YENİ SEZONA  MERHABA  DEDİ


                              

           

                Çağımızın  yorgunluk çağı olarak adlandırılması herhalde isabetli olur. Sosyal bağların zayıflaması başka ne ile açıklanabilir ki.

                İnsan sadece midesi olan bir varlık değil. Gönül tarafı da var.

                Asla ihmal edilmemesi gerekir gönül dünyasının. Maddi olarak  asgari ihtiyaçlarını karşılayanların eğer  gönül dünyası doyurulmazsa , huzur bulamazlar. Ki çoğu insan,bu manada sevgi-ilgi hasreti ile kavrulmakta  adeta. 

                Herkes  sevgi, saygı kültürünün ve ahlakının yeterli olmadığından şikayet ederken, bu eksikliğin telafisi amacıyla gayret edenler ne kadar ad az. Hastalık belli, reçetesi belli, fakat reçeteye uyan nadir. Çok zor değil haddi zatında, karşılıklı iletişim kurmak. Samimi bir selam ve içten bir gülümseme. Hepi-topu bu kadar.

                Mustafa Bektaş Kültür Merkezi  bu bağlamda bir örnek. Senede birkaç kez düzenlediği “Gönül Buluşmaları” programı ile , önemli bir misyon koymakta ortaya. Siyasi, ideolojik, özel çıkar amacı güdülmeden insanlar bir araya geliyor, müzik dinliyor, yemek yiyor, çay içiyor, bol bol sohbet ediyor bu programlarda.

                2 Kasım akşamı yine bir aradaydık Mustafa Bektaş Kültür Merkezi’nde. Bildiğiniz ev ortamı. Hiçbir resmiyet söz konusu değil.  Huzur meltemlerinin gönülleri  neşveye , huzura  gark ettiği bir sükunet iklimi.

                Altınordu Kaymakamı sayın Niyazi Erten Bey , ODÜ’den Profesör Sabri Yener ve Profesör Dr. Mehmet Yılmaz Hocalarımız programa katılanlardandı.

                Yaptıkları kısa konuşmalarda, programı beğendiklerini ifade ettiler üçü de. İçten ve samimi edaları dikkatlerden kaçmadı.

                THM Sanatçısı Şener Gök, hemen her programda olduğu gibi sesi  ve sazı ile programa coşku kattı.

                Alevi-Bektaşi ritüellerinden Semah ayini mistik duygulanmalara vesile oldu.

                Şair-Yazar Haydar Yıldırım, Milli his yüklü şiirleri ile programa ayrı bir renk kattı.

                Türkiye Kızılay Derneği Perşembe Şube Başkanı Hülya İlhan Hanım  yaptığı kısa konuşmada birlik ve karşılıklı sevgi- saygı göstermenin  büyük bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

                Mürsel Engin, programa ilk kez katılanlardan biriydi. Programı ilgi ile takip etti. Görüş ve düşüncelerini  paylaştı. Davet ettiğim için teşekkür etti. Uzun yıllar sonra Mürsel abi ile birlikte olmanın benim  adıma çok çok kıymetli olduğunu belirtmeliyim. Günümüzün en önemli ORDU ARŞİVCİSİ ‘dir Mürsel Engin.

                Genç şairlerimizden Fuat Huysuz’un enstrümantal müzik eşliğinde dillendirdiği şiiri de pek beğeni topladı konuklardan.

                Yemek ikramı her zamanki gibi enfesti. Tümü le yöresel olan menü şöyle idi:
                Yahni, makarna yoğurtlaması, fasulye turşusu ,piyaz, sigara böreği, tavuk sote, pilav, , dolma , kabak tatlısı. Aşçılar:

                Mustafa Bey’in eşi Fadime Hanım, kızları Özge ve Günay hanımlar.

                Bu arada  servis yapan Hasan Bektaş’ı ( evin oğlu) da kaydedelim buraya. Hemen her zaman ki gibi konuklarla yakından ilgilendi.

                Alevi-Bektaşi  deyişleri ile duygusal anlar yaşatan Celal Taşdelen ve Volkan Dalgıç’ı bilhassa anmak gerekir.

                Hürses Gazetesi’nin sahibi  Güfer- Murat Hekim çifti de konuklar arasındaydı… Bu arada Güfer Hanım söylediği türkü ile güzel bir sürpriz yaptı.

                Program boyunca hiç ara vermeden misafirlerle ilgilenen , en hakiki manada ev sahipliği yapan sevgili dostum Mali Müşavir Mustafa Bey’e ziyadesiyle  teşekkürler.

                Mustafa Bektaş Kültür Merkezi 2020 Açılış Sezonu hayırlı olsun!