Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YIKMAYA DEVAM EDİN!

YIKMAYA DEVAM EDİN!

 

 

Ordu Çevre Derneği “Belde Evler’in” yıkımı nedeniyle yaptığı açıklamada, temel atma başlamadan engellenmesi için çaba harcadıklarını belirterek, yıkımın yetmediğini, zarar verenler hakkında dava açılmasını istedi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Kimileri Belde Evler yıkılıyor, daha ne istiyorsunuz.” diyebilir. Belde Evler iddia edildiği gibi “kıyı kenarı yasasına” göre mahkeme kararı ile yıkılıyorsa diyeceğimiz yok. Belde Evler’in yapılmaması, durdurulması için ORÇEV olarak mücadele ettik. İnşaat başlamadan, daha Belde Otel”in yıkımı sürerken alanda pankartımızla basın açıklaması yaptık. OBB’ye, Milli Emlak’a yazılarımızı yazdık; kamu arazilerini işgal eden Belde Evler inşaatının konteynerlerinin yıkılması gerekirken “sorumluluğumuz yoktur" diyerek uygulamadılar. İnşaat başlamadan dava açalım dedik, destekleyen olmadı.” dedi.

 

BELDE EVLER’İN YIKILMASI YETMEZ

Gönül açıklamasında Belde Evler’in yıkılmasının yetmeyeceğini vurgulayarak taleplerini şöyle sıraladı:

“1-Belde Evler’in yıkımından doğabilecek tazminatın, projenin uygulanmasına olanak sağlamak için araziyi “Özel Proje Alanı” ilan eden ve satışın gerçekleşmesinde imzası olanlardan yani OBB Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve meclis üyelerinden alınması için dava açılmalı.

2- Botanik Park’ın yıkımına karar verip kamu malına zarar verenlerden hesap sorulmalı, soruşturma açılmalıdır.

3- Yasadışı deniz dolgusu yapılması nedeniyle Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce, Ordu Çevre Derneği’nin çabası sonucu OBB’ye kesilen 72 bin TL’nin yine Enver Yılmaz’dan alınması için dava açılmalıdır.

Ayrıca makamını keyfince kötüye kullanarak yasadışı bir şekilde sahile dolgu yapmasından dolayı da soruşturma açılması için OBB Başkanı Hilmi Güler, İçişleri Bakanlığına ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapmalıdır.

 

YIKMAYA DEVAM EDİN

Bizler yasalar uygulansın, mahkeme kararlarına uyulsun istiyoruz. Belde Evler’i “kıyı kenar yasasına” uymuyor diye yıkıyorsunuz, yıkmaya devam edin.  Bu yetmez:

1- Anemon Otel’in fazladan yapılmış katlarının mahkemenin yıkım kararını,

2- TOMUR Restoran’ın tamamının yıkımı için mahkemenin verdiği kararı uygulayın.

3- Nerede kıyı koruma yasasını ihlal eden varsa yıkılması için hukuksal süreci başlatın.

 

AÇTIĞIMIZ DAVALARI KAZANDIK

Gönül, “Bu zamana kadar Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yasadışı uygulamalarına karşı ORÇEV olarak davalar açtık. Hepsini de kazandık. 2017’de Altınordu kıyı dolgusu için imara aykırılıktan; Altınordu Tayfur Gürsoy Park’ındaki projenin imara ve kıyı kenar yasasına aykırılığından; Altınordu İlkadım Anıtı’na yapılan büfe hakkında bilgi edinme hakkını ihlal etmekten davalar açıldı, kazandık. Rıhtım ve Melet Irmağı arasındaki projeye dava açılmasına rağmen Tayfur Gürsoy Parkı’na otopark ve büfe yapıldı. Bu davada da Bilirkişi Heyeti, Ordu Çevre Derneği lehine rapor hazırladı. Yani projenin hatalı olduğunu söylüyor. Dava devam ediyor. Hukuksuzlukların ve keyfi uyguları engellemeye devam edeceğiz.” dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı