Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YATIRIMLAR DERHAL BAŞLAMALI!

YATIRIMLAR DERHAL BAŞLAMALI!

 

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Ordu İl Binasında basına verdiği demeçte Ordu’nun sorunlarına değinerek yetkililere yatırımların biran önce başlamasını istedi.

Fındığın sezonluk bir mesele olmadığını söyleyen Milletvekili Enginyurt, “Fındık milli bir ürün. Fındık üzerinde oyunlar devam ediyor. Özellikle birileri TMO üzerinden siyaset yapmaya başladı. TMO suçlanıyor. Önce TMO fındık alamaz diye siyaset yaptılar. TMO 80 bin ton fındık aldı. Şimdi aynı siyasetçiler Toprak mahsulleri Ofisi sadece bir firmaya fındık satıyor diye yalan konuşuyor. 46 tane müracaat eden firmaya ihale yoluyla fındık satmıştır, satmaya devam ediyor ama bakıyorsunuz birileri piyasadan çekilsin istiyor. TMO piyasadan çekilsin isteyenler samimi olamazlar, fındık üreticisinin hakkını savunuyor diyemeyiz. TMO çiftçi dostudur ve dostluğun gereğini yerine getirmiştir ama tekrar ediyorum siyaset adına birileri hükümeti karalamak için ne olursa olsun AK Parti dünyanın en doğru işini yapsa da habire suçlamaya devam ediyor.” Diyerek fındık üzerinde oynanan oyunlara değindi.

 

İTALYAN FİRMASINA KARŞIYIZ

İtalyan firmasının Ordu’ya fındık kırma fabrikası kurmak istediğini de belirten Vekil Enginyurt, “Yanlış varsa da biz o yanlışın karşınızdayız. İtalyan firması Ordu’da fındık kırma fabrikası için yer arıyormuş. Cumhurbaşkanı da ona yer arıyormuş. Külliyen yalan bu. İtalyan firması Cumhurbaşkanlığı yatırım merkezinde başvuruda bulunmuş. Ben bir yatırımı istiyorum demiş. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin görevi ona yer bulmak. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi de görüşmelerde bulunmuş valilikle ve yetkililerle ama bu İtalyan firmasının yatırımının da ne olduğu sorulmuştur.” Dedi.

Vekil Enginyurt, “Ferrero bir gün hepinizi süründürecek demiştim fındık kırma fabrikası adı altında Ordu'daki manavı fındık kırma fabrikalarını kapatıp üreticiden direk fındık almak istiyor Ferrari'nin bu yapacağı tavıra da karşıyız. Ferrero hiçbir zaman fındık tüccarını kapatacak bir yatırım yapamaz. Bunun için siyasi manada her türlü şehrimizin hakkını savunuruz. Ferrero olmazsa fındık yerde sürünür diyenler ne oldu. Ferrero olmadı da fındık 20 lira olmadı mı Ferrero almıyorum dedi. 14 liraya çekmeye kalktı da fındık 18-19 liradan satış görmedi mi? 60 yıl bu memlekette Ferrero mu vardı. Ben Tüccarların hakkını savunurum ama en önemlisi üreticimizin hakkımı savunuyorum.”  Diyerek Tüccarın ve üreticinin hakkını savunduklarını söyledi.

 

UCUZ UÇMAK İSTİYORUZ

Sefer sayılarının azalması hakkında konuşan Vekil Enginyurt, “Ordu Giresun Havaalanı’ndan Antalya, İzmir ve Kıbrıs’a uçak seferleri olmasını bekliyor ve bunun mücadelesini veriyoruz ama gördük ki Ordu Giresun Havalimanı’nda uçuşlar azaldı. Önceki gün AK Parti Giresun milletvekili Cemal Öztürk Türk hava yolları gibi açıklama yaptı. Boeing 1 yıldır arızalı yani 10 gün öncesine kadar uçak seferleri çok fazla yapılabiliyordu da uçaklar yeni mi arızalandı. Buna kesinlikle karşıyız. Ulaştırma bakanımıza bunu ilettik. Biz uçmak istiyoruz ama ucuz uçmak istiyoruz, pahalı uçmak istemiyoruz. THY, Ordu, Giresun, Trabzon ve Erzurum insanının pahalı uçmasına sebep olamaz. Dolayısıyla bunu protesto ettik ve bundan vazgeçtiler, geri adım attılar. Çünkü biliyoruz ki seferleri daha da azaltacaklardı.” Diyerek geri adım attırdıklarına değindi.

Ticari araç sürücülerinin psikoteknik belgesi alımının 1 Aralık’ta biteceğini ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a konuyu ilettiklerini ve 3 ay daha uzatıldığını açıkladı.

 

ŞEHİR HASTANESİ BİRAN ÖNCE YAPILMALI

Ordu’da hastane sorununa da değinen Vekil Enginyurt, “Ordu'nun en önemli sorunlarından biri hastane. Hastane şuraya mı yapılacak, buraya mı yapılacak derken tam 4 yıl geçti. Hastane hiçbir yere yapılmadı. İhalesi yapıldığı günden bu yana 4 yıl oldu ve 4 yıldır şehir hastanesi yapılmadı. Botanik bahçesine 15 trilyon para harcandı, yerle bir edildi, botanik bahçesi çöplüğe döndü. Hiçbir işlem yok. Buradan yetkililere tekrar sesleniyorum abilik orduya hizmet etmekle olur. Ordu Şehir Hastanesi bir an önce yapılmalı. Şehir Hastanesi yetmiyor, Araştırma Hastanesi çok iyi hizmet vermesine rağmen şartları çok kötü, bina çok kötü ve eski. Dolayısıyla Araştırma Hastanesi’nin bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Bu şehir bunu hak ediyor çünkü Araştırma Hastanesi günde 4000-5000 klinik yapıyor. Şehir insanın sahiplendiği bir hastane ve yenilenmesi gerekli. Siyasetçilerimiz laf konuşacaklarına şehre hizmet etmesi lazım.” Dedi.

ÇAMBAŞI YOLUMUZ YOK

Çambaşı yolunun hala yapılmadığına dikkat çeken Enginyurt, “Hala istimlak yapılmayan yerler dolayısıyla Çambaşı yolunda 20 yıldır bir adım mesafe kaydedilemedi. Turizm canlanacak diyoruz ama Çambaşı yolumuz yok. Sarpdere yolumuz berbat 23 tane köy faydalanıyor ama insanların durumu kötü.” Diyerek bu yolların başlamasını istedi.

SANAYİSİ OLMASI GEREKEN BİR ŞEHİR

Organize Sanayi sorunlarını dile getiren Enginyurt, “En önemlisi bu şehir turizm tamam, fındık tamam ama sanayisi olması gereken bir şehir. Ünye Organize Sanayi, Fatsa Organize Sanayi ve Ordu Organize Sanayi 120 milyon para demek. Fatsa Organize Sanayide istimlak tamamlanmadı. Ünye organize sanayi parası ödenmediği için tek çivi dahi çakılmadı. Ünye organize sanayi orada, Fatsa organize sanayi orada, Ordu organize sanayi ise burada derhal bu yatırımların hayata geçirilmesinin 20000 insanın iş sahip olması demek. Gurbetteki Ordulunun da Ordu’ya gelmesi demektir. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Ünye Kültür Sarayı 1 yıldır ihalesi bitti ama tek kazma dahi vurulmadı.” Diyerek yatırımların biran önce başlamasını ve bitirilmesini istedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false