Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

YAĞIŞ BİTTİ, MÜCADELE HIZ KAZANDI

YAĞIŞ BİTTİ, MÜCADELE HIZ KAZANDI

 

Gülyalı Belediyesi ekipleri, kar yağışının sona ermesinin ardından karla mücadele çalışmalarına hız kazandırdı.

Dün sabahın erken saatlerinden itibaren sağlık merkezi, jandarma, emniyet ve kaymakamlık dahil olmak üzere kamu kurumlarının güzergâhlarını temizleyen ve yol ağlarını ulaşıma açan ekipler 13 mahallenin tamamını kapsayacak şekilde çalışma yürütüyor.

ACİL DURUM EKİBİ MÜDAHALEYE HAZIR

Ulaşımla ilgili olumsuzlukları bir bir ortadan kaldıran Gülyalı Belediyesi ekiplerinin yanı sıra Başkan Ulaş Tepe’nin talimatlarıyla acil durumlara hızlıca müdahalede bulunan acil durum ekibi de hazır bekletiliyor. 9 Şubat 2020 Pazar gecesi geç saatlerde Turnasuyu Mahallesi’nin Çobanlı mevkiinde hasta bir vatandaşın hastaneye sevkinde hızlı bir şekilde yolu ulaşıma açan ve hastayı ambulansa nakleden Belediye ekipleri acil durumlarda müdahale etmek için bekliyor.

KUMLAMA VE KÜREME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yol ağlarının ulaşıma açıldığı yokuş güzergâhlarda buzlanmayı önlemek için kumlama çalışmaları başlatıldı. Ayrıca vatandaşların ve esnafın yoğunlukla kullandığı merkezi noktalarda kaldırımlarda kar küreme ekibi oluşturularak yayaların da ulaşımdaki engelleri ortadan kaldırılıyor.

BUZLANMAYA KARŞI DİKKAT

Gülyalı Belediyesi tarafından vatandaşlar buzlanmaya karşı uyarılarak, “Meteorolojik verilere göre akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte buzlanma meydana gelecek. Araç sahiplerinin mutlaka yanlarında zincir bulundurmaları ve kış lastiği olmadan yola çıkmamaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için buzlanmaya karşı tedbirli olmaları gerekmektedir.” Denildi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli