Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

VETERİNERLER İSYAN ETTİ

VETERİNERLER İSYAN ETTİ

 

Ordu’da işsiz veteriner hekimin çok olduğunu ifade eden Ordu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Taner Canbulut, öncelikli olarak bunların istihdamının sağlanmasını istedi.

“Veteriner Hekimin yok, veteriner sağlık teknisyenin yok, ilçelerde bir tane veteriner hekimin yok, Veteriner İşleri Daire Başkanlığın yok. Veteriner işleri Şube Müdürün bile veteriner değil.” Diyen Ordu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Taner Canbulut, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’ya Veteriner Fakültesi kurulması için çalışmaları başlatmasını eleştirdi.

FAKÜLTEYE İHTİYAÇ YOK

Ordu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Taner Canbulut, Başkan Güler’in “Ordu Veteriner Fakültesi için kolları sıvadık. Başlattığımız hayvancılık projeleri ve bölgemizde sokak hayvanları konusunda artan çağdaş ihtiyaçlar Ordu’da bir Veteriner Fakültesi’ne büyük ihtiyaç duyulduğunu gösterdi. Veteriner Fakültesi’nin kurulmasıyla insanlığın ve doğanın vazgeçilmez unsuru olan hayvan sağlıklarının korunması: küçük ve büyükbaş hayvanlar, arı, su canlıları ve kümes hayvanlarının beslenmesi ile üretimi, ıslahı, yetiştirilmesi ve verimliliklerinin arttırılması, hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, hayvansal ürünlerin üretim teknolojisi ve insan tüketimine uygunluğunun her aşamadaki kontrolünü yapabileceğiz.” Diyerek müjdesini verdiği Veteriner Fakültesi’nin Ordu’nun ihtiyacının olmadığını belirtti.

VETERİNERLERE KADRO

Ayrıca Oda  Başkanı Canbulut, Başkan Güler’in bu saydığı gerekçelerin Veteriner Fakültesi’nin görevleri arasında olmadığını ve bu görevleri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yapması gerektiğine dikkat çekerek veteriner hekimlere kadro açmasını istedi. Yine Başkan Güler’in hayvan barınağı ile ilgili Ordu’daki bütün veterinerlerle toplantı yaptığını söylediğini ancak Ordu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı ve sekreteryası olarak kendilerinin çağrılmadığını ve görüşlerinin alınmadığına vurgu yaptı.

VETERİNERLER İŞSİZ

Oda  Başkanı Canbulut, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Veteriner Hekim, sağlık teknisyeni ve ilçelerde de Veteriner Hekim eksikliğinin bulunduğunu belirterek Ordu’da işsiz sokakta gezen çok veteriner hekim olduğunu vurgulayarak öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nin bu veteriner hekimlere fırsat vererek istihdam etmesini önerdi.

FAKÜLTE FAZLALIĞI VAR

Türkiye genelinde 32 tane Veteriner Fakültesi olduğuna vurgu yapan Oda Başkanı Canbulut, Ordu’dan mezun olacak Veteriner Hekimlerin nerede iş bulacaklarını sorarak “Tarıma verdiğiniz önemi takdir ediyorum. Bu şehir için birşeyler yapmak istediğinizi de saygıyla karşılıyorum. Ancak bütün bunlar veteriner fakültesi açmak için sebep olmamalıdır. Ülkemizde 32 adet veteriner fakültesi var. Bunlardan son açılan 4 tanesi henüz öğrenci bile alamadı çünkü henüz veteriner hekim yetiştirecek vasıfta bile değiller.” Dedi.

 

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Yine Ordu Tıp Fakültesi’nin Hastanesi’nin yapılamadığına dikkat çekerek Veteriner Fakültesi için de bir çok birimin kurulması gerektiğine dikkat çeken Oda Başkanı Canbulut, “Dikkat buyurunuz veteriner fakültesinden bahsediyoruz. Hastane, uygulama çiftliği, laboratuarı olmayan fakülte olur mu? Lütfen çocuklarımızın hayalleriyle oynamayın. 30 aydır veteriner hekim istihdam etmeyen hükümetimiz, sokaklar cafeler işsiz veteriner hekim dolu.” Diyerek işsiz veteriner hekimlere çözüm bulunmasını istedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı