Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

VALİ BALKANLIOĞLU, ORDU FM?DE CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

VALİ BALKANLIOĞLU, ORDU FM?DE CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Fm?de Neşe Bal?ın hazırlayıp sunduğu ?Neşe ile 52 Dakika? adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Programda, darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında yapılan çalışmalar ve  turizm olmak üzere birçok konuya değinildi.

 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi sonrası halkın birbirine kenetlendiğini, birlik ve beraberlik  olgusunun geliştiğini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Halk birşeyi istemiyorsa hiç birşey yapılamaz”dedi.

 Vali balkanlıoğlu, ”Darbe girişimi sonrası gerek kamuda, gerekse halk arasında Fetullahçı terör örgütüne maddi manevi destek veren insanlar bazı süreçlerden geçiyor. Bu  sürecin adli ve idari boyutu var. İhbar ve şikayetler değerlendiriliyor. Burada kurunun yanında yaş yanmaması noktasında çok büyük titizlik gösteriliyor” diye konuştu.

 Turizm konusunda ise Ordu’nun büyüleyici bir güzelliğe sahip olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Bozulmamış koyları, dereleri, yaylaları, şelaleleri ile Ordu’nun  büyüleyici bir güzelliği bulunuyor. Tanıtım  atağı başlatarak, Ordu’nun güzelliklerinin herkes tarafından görülmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ordu, tüm ulusal  medyanın gündeminde yer almaya başladı. Televizyonların ünlü program sunucuları çekimler yaparak, Ordu’ya çok geniş yer vermeye başladılar. Tanıtım çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Bunların yansımaları da sevindirici oldu. Gurbette yaşayan Orduluların  memleketlerine olan bağlılığını biliyoruz. Çevrelerindeki arkadaşlarına Ordu’nun güzelliklerini anlatsalar, paylaşsalar onları buraya getirseler  daha çok ziyaretçi daha çok insan gelmiş olacaktır”  diye konuştu.

 Vali Balkanlıoğlu, Çevre Yolu ile ilgili yöneltilen soruya ise, “Çevre yolu ile ilgili güzergah Üniversiteyi  tam ortadan ikiye böler mahiyette çizilmiş. Ancak   plan ve projede değişikliğe gidildi. Şimdi üniversite bypass edilerek kampüsün üzerinden  havalimanına yakın bir yerden çıkacak şekilde dizayn edildi. Birinci etabı bitmek üzere ve büyük oranda trafikte  rahatlama olacak” yanıtını verdi.

 Ordu-Giresun havalimanın açılmasıyla birlikte ulaşımın önemine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, ”Havalimanı büyük imkan sağladı. Türkiye’de 54 havalimanıdan yolcu ve uçak sayısı kapasitesi bakımından  yirminci sıralara yükseldik.  Çok  fazla talep olduğu için fiyatlarda  artış oldu.  Karadeniz’in incisi Ordu. Ordu’ya gel huzur bul diyoruz” şeklinde konuştu.

 Vali İrfan Balkanlıoğlu, programın  son bölümünde, ”Vatandaşın işi, bizim  en önemli görevimizdir. Vatandaş mutlu ve huzurluysa biz de mutlu ve huzurluyuz. Buraya saltanata değil, hizmet etmek için geldik” diyerek, teşekkür etti. HÜRSES



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false