Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN?

?ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN?

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, açıklanan fındık fiyatlarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Başkan Atakan Akça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarının Serbest Piyasa'da da olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi. 

Başkan Atakan Akça; "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, çiftçimizin sesini duymuş,  Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından fındık alımı yapılacağını açıklamıştır. Buna göre %50 randıman Giresun kalite kabuklu fındığın fiyatının 17 TL, Levant kalite fındığın fiyatı ise 16,50 TL üzerinden TMO tarafından alınacaktır. Biz Altınordu Ziraat Odası olarak fındık maliyeti 14,20 olarak açıklamıştık. Talebimiz 18 Lira, 20 Lira aralığındaydı. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan rakam da bizim talep ettiğimiz rakamın altında kalmış olsa bile, talebimize yakın bir rakamdır. Serbest Piyasa bu açıklamaların ardından, olumlu yönde şekillenecektir. 

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'ye, Sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'a,  TMO Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal'a, Milletvekillerimize çiftçilerimiz adına, teşekkür ediyorum. Üreticilerimize hayırlı olsun "dedi. 

Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false