Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ULUBEY’DE HACAMAT YAPILABİLECEK!

ULUBEY’DE HACAMAT YAPILABİLECEK!

 

Ulubey Devlet Hastanesi’nde Kupa Tedavisi (Hacamat) hizmetinin verileceği ''Geleneksel Tamamlayıcı Tıp'' (GETAT) Polikliniği açıldı.

Açılışa Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Destek Hizmetleri Başkanı Kamil Güler, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Ali Altınbaş, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yrd. Dr. Kerem Dost Bilmez, Ulubey Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Uğur Kırış ve beraberindeki idari amirler ve hastane personelleri katıldı.

 

“İKİ TÜRLÜ KUPA TEDAVİSİNİ DE VERECEĞİZ”
Poliklinik hakkında bilgi veren Ulubey Başhekimi Dr. Uğur Kırış; “İlk olarak Ordu Devlet Hastanesi ve Fatsa Devlet Hastanesi’nden sonra 3. sırada hizmete başlayacak olmanın gururunu yaşıyoruz. GETAT ünitemizde Hacamat hizmetini vermeye başlayacağız ve şu anda bunun gururunu yaşıyoruz. GETAT hizmeti ülkemizde son yıllarda revaçta olan ve vatandaşlarımız tarafından bilinirliği yeni yeni keşfedilen bir sağlık hizmetidir. Bu sağlık hizmetinin hastanemize, ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor, teşekkür ediyorum. Hastanemizde kuru kupa ve hacamat (yaş kupa) olmak üzere iki türlü kupa tedavisini de vereceğiz. Kuru kupada görmüş olduğunuz kupalarımızı hastalarımızın vücudundaki tedavi bölgesine koyduktan sonra yaklaşık en fazla beş dakikaya kadar vakum etkisiyle çekiyoruz ve o alanda kan toplanıyor. Daha sonra hastamızın hastalığına ve şikayetlerine göre bu işlemi yaş kupaya çeviriyoruz yani küçük kesiler atıp bir miktar kan çıkmasını bekliyoruz. Hacamat kanında yapılan araştırmalar sonucunda normal vücut kanına göre daha fazla miktarda toksin ve ağır metaller olduğu tespit edilmiştir. Yani hacamat sağlıklı insanların bile yaptırması gereken ve vücuda detoksifikasyon etkisi olan bir sağlık hizmetidir. Tarihçesine bakacak olursak MÖ'ye kadar gittiği söylenmektedir. Geleneksel Çin tıbbında binlerce yıllar ifade edilmekte, dinimize göre de hacamat tedavisinin sünnet olduğu bilinmektedir, bu hizmetin hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek kurdeleyi kesti ve GETAT polikliniğini hizmete açtı.

 

“HACAMATLA, ALTERNATİF TIP”
Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu açılış töreninde GETAT polikliniği hakkında şunları kaydetti; “Ben özellikle burada emeği geçen sayın başhekimime, bize destek olan Ulubey Belediyesine teşekkür ediyorum. Hacamatla, alternatif tıp ya da GETAT dediğimiz Geleneksek Tamamlayıcı Tıp Ünitesi hakkında başhekim bey bilgi verdi. Bu bir ihtiyacın sonucuydu. GETAT dediğimiz Sağlık Bakanlığı'nın Geleneksel Tamamlayıcı Tıbbı öncelemesidir. Çünkü bu yıllardır süre gelen bir tedavi şeklidir. Bugün bütün dinlerde, bütün toplumlarda tamamlayıcı tedavi metotları uygulanmaktadır. Sağlık Bakanlığımız 2011 yılında bu işin temelini attı. 2014 yılında yönetmeliğini çıkardı ve GETAT'ı Sağlık Bakanlığı bünyesine alarak tıp doktoru ve diş hekimlerini bu işi yapacak kişiler olarak belirledi. Artık tıp doktoru ve diş hekimi haricinde hiç kimse GETAT ya da tamamlayıcı tıbbı uygulamayacak anlamını taşıyor. Bu artık bilimselliğe de bir adım. Artık her şeye Sağlık Bakanlığı bilimsel olarak yaklaşmakta ve GETAT Dünya Sağlık Örgütü’nün de 2014-2023 stratejisinde de yer almaktadır. Yani yaptığımız işlem vatandaşın tamamen sağlığına, menfaatine dönük bir işlem. Zaten biz hekimler birinci kural olarak “zarar verme, hiçbir şekilde vatandaşa, hastaya zarar verme” diyoruz. GETAT polikliniğimiz Ulubey Devlet Hastanemize hayırlı olsun diyorum. Kupayla başladık, inşallah sülükle, akupunkturla devam ederiz. Ulubeyli vatandaşlarımızı GETAT'la buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi. Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı