Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

“TÜRKİYE’Yİ KIRMIZIYA BOYADIK”

“TÜRKİYE’Yİ KIRMIZIYA BOYADIK”

“TÜRKİYE’Yİ KIRMIZIYA BOYADIK”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, 31 Mart seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1977 seçimlerinden sonra ilk kez birinci parti oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP 14 büyükşehir, 21 il, 320 ilçe ve 48 belde belediyesini kazandı. Buna göre, CHP yönetiminde bulunan büyükşehirlerden yalnızca Hatay'ı, illerden ise Kırklareli'ni kaybetti.

Ordu’da da ilçelerden Altınordu Belediyesi Ulaş Tepe, Çamaş Belediyesi Leyla Çıtır, Gürgentepe Belediyesi Cemil Çoşkun, Kabataş Belediyesi Bülent Güney, Cumhuriyet Halk Partisinden kazanan isimler oldu. 

Gerek Ordu’da gerekse genelde 31 Mart seçimlerinde oy oranlarını artıran Cumhuriyet Halk Partisine gözler çevrilirken Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, seçim sürecine ilişkin, “Değişim süreci başladı. Türkiye’de ümitsiz, umutsuz olan inanların içinde ki heyecan tekrardan arttı” açıklamalarında bulundu.

“BÜYÜK TEVECCÜH GÖSTERDİ”

“Düşman esareti altında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Kasım ayında olağan genel kurultayını gerçekleştirdi” diyen Başkan Bülent Akpınar, “Olağan genel kurultayla birlikte bir değişim süreci başladı. Türkiye’de ümitsiz, umutsuz olan inanların içinde ki heyecan tekrardan arttı. Bu heyecan, 31 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde yansıdı. İktidarın emekliyi, üreticiyi, çiftçiyi görmezden gelmesi, Cumhuriyet Halk Partisinin de değişimle gerçekleşen ilçe başkanlarından, il başkanlarına, parti meclisinden başta genel başkanımızda dahil olmak üzere büyük bir değişimin sonucunda da hem iktidarın vatandaşın sesini duymaması hem de Cumhuriyet Halk Partisinin değişiminin sokağa yansıması, adaylarımızın çok iyi incelenerek halkın önüne sunulması sonucu bugün halk partimize çok büyük bir teveccüh göstermiş oldu. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın verdiği bu desteği en güzel şekilde yerine getireceğiz” dedi.

“TÜRKİYE’DE Kİ YERELDE İKTİDARIMIZI GENELDE Kİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”

“Halkçı belediyecilik anlayışını 2019 seçimlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere başlayan halkçı belediyecilik anlayışını bütün Türkiye’ye yansıtacağız” diyen Başkan Akpınar, “Altınordu, Kabataş, Çamaş ve Gürgentepe’de belediyecilik anlayışının  nasıl olduğunu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğimizi, halkın parasını halka harcayacağımızı, belediye başkanlarımız bunu Ordu’da gösterecek ve biz bunu bütün Türkiye’de yapacağız. Türkiye’de ki yerelde iktidarımızı genelde ki iktidara taşıyacağız. Bu sürecin önünde iktidarda duramayacak. Önümüzde gelebilecek olan ilk genel seçimde de Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını inşa edeceğiz. Aslında partimizin değil halkın iktidarını inşa edeceğiz. Çünkü bu ülkenin bize, partimize, liyakatli kadrolara ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi. 

“TÜRKİYE’Yİ KIRMIZIYA BOYADIK”

“Gençlerimiz ülkemizden kaçmak istiyorlardı” diyen Akpınar, “Şuan gençlerimizin içine tekrardan bir kıvılcım ateşi yaktık. Ülkede çiçekler açtırdık. Herkes heyecanlandı. İstatistik olarak bakıldığında bundan sonra 6 ay veya 1 yıl içinde ülkemizin gençleri daha mutlu, daha heyecanlı ve daha geleceğe düzgün bakmaya başlayacak. Çünkü bir şeylerin değişeceğine inandılar. Hakkı, adaleti partimiz her şekilde halk noktasında tahsis edecek. Adaletli davranacak. Önce yerelde iktidar olduk, Türkiye’yi kırmızıya boyadık. Genelde de önümüzde gelecek bir erken seçim yada eğer ki olağan seçimde Türkiye genelini kırmızıya bürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

“HALKIN SORUNLARINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

“Kırmızı ülkemizin yarınları, gençlerimiz ve çocuklarımız açısından çok ayrı bir gelecek oluşturma noktasına doğru dönüşecek” diyen Başkan Akpınar, “Çünkü bu insanların buna ihtiyacı var. Bu ülkemizin gençleri dışarıya kaçmamalı. Emekliler sefalet içinde yaşamamalı. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz bahçesindeki, tarlasındaki ürününü nasıl satacağına yönelik karamsarlıklarını ortadan kaldıracağız. Gençlerimiz, emeklilerimiz, üreticilerimiz, çiftçilerimiz noktasında yerelde iktidar olduk, yerelin devamında genelde de iktidar olup, halkın sorunlarını ortadan kaldıracağız. Biranda çözemesek de bütün ülkede yeniden bir umut, yeniden bir güzellik yeşerteceğiz.”

“BEN DEĞİL BİZ OLARAK HAREKET EDECEK VE ONU GÖRECEĞİZ”

Ordu’da Cumhuriyet Halk Partisinden ilçe belediyelerinden seçimi kazanan ve kazandıkları ilçe belediyesi sayısının artışına yönelikte konuşan Akpınar, “Seçilen belediye başkanlarımıza da başarılar diliyorum. Bizleri ve halkı mahcup etmeyeceklerini gönülden biliyoruz. Seçilen belediye başkanlarımızın hepsi başta Altınordu olmak üzere halkçı belediyecilik anlayışıyla ben değil biz olarak hareket edecek ve onu göreceğiz” dedi.

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN

 



  • Salı 14.2 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 16.1 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı