Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TORUN’DAN MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA ZİYARET

TORUN’DAN MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA ZİYARET

​​​​​​​CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin ve CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak ile birlikte Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin ve CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak ile birlikte Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret ettiler.

KOBİ’lerin sorunlarını, sektörlerin sorunlarını yerinde tespit etmek için sahada çalışma yapan CHP Heyeti; KOBİ’lerin Mali Müşavirlerinin görüşlerinin yaptıkları tespitler için çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odası Başkanı Bahadır Baş, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a şu sorunları iletti:

“Vergi ve SGK yapılandırmalarında ilk taksit ödemesi en az altı ay sonra yapılmalı. İşverenlerin üzerindeki vergi ve SGK yükü geçici bir süre kaldırılmalıdır. Geçici vergi/ peşin vergi uygulaması bu salgın süresince uygulanmamalıdır. Sahte fatura / kaçakçılık incelemeleri hariç bu süreçte vergi incelemesi yapılmamalıdır. İcra- Haciz- Banka hesaplarına bloke koyma gibi vergi ve SGK uygulamalarına geçici süre ara verilmelidir. Pandemi süresince çalışan, üreten işine ara vermeyen işletmelere ayrıca bir destek bir ödül verilmesini. Sicil Affı konusunda acil bir düzenleme yapılması gerekiyor.”

Oda Başkanı Bahadır Baş, Mali Müşavirlerin her sorununa sahip çıkan destek olan, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’a; Oda Onursal Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Sekreteri Ender Sönmez, Denetleme Kurulu Başkanı Hatice Şahin Ergül, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Osman Gözükan, Etik Kurulu Başkanı Gülizar Gündoğdu Çakmak ve Oda Yöneticilerimiz ile birlikte teşekkürlerini iletti. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı