Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TMO BAŞARISINI TAÇLANDIRMALI

TMO BAŞARISINI TAÇLANDIRMALI

 

2019 yılında başarılı bir fındık politikası izleyen TMO’nun başarısını taçlandırması gerektiğini söyleyen Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, ”TMO’nun satış fiyatı ne olursa olsun eşit ve adil olmalıdır” dedi.

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın “Toprak Mahsulleri Ofisinin 2019 Yılında tam zamanında piyasaya müdahale ederek başarılı bir Fındık mubayaa politikası yürütmüştür” diyerek, beklentilerini de açıklayan Ömer Aydın; “Fındığın Karadeniz Bölgesi için çok önemli bir ürün aynı zamanda halkımızın geçim kaynağıdır.” Dedi.

TMO SATIŞ POLİKASINDA DA ADALETLİ OLMALI

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın; “Toprak Mahsulleri Ofisimizin Fındığın gerçek değerinde alınmasına yaptığı katkı şüphesiz herkes tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu hamle başarılı bir satış Politikasıyla taçlandırılmalıdır. TMO’nun satış fiyatı ne olursa olsun eşit ve adil olmalıdır.  Spekülatif  girişimcilere engel olunmalıdır. Bunun en güzel şekli TMO Fındık satış politikasında,  kapasite önceliği ve kapasite belgeli sanayicilerine öncelik tanımalıdır. Hatta Elindeki ürünü 100 er tonluk partiler halinde satışa sunduğu takdirde tüm sanayicilerin eşit ve Adil bir şekilde yararlanacağından kimsenin endişesi olmamalıdır.  Bu uygulama Yıllar önce Fiskobirlik tarafından da başarıyla gerçekleştirilmiştir. TMO’dan ranta değil,  şantiyeye yani ürüne katma değer yaratacak sanayicilere eşit ve adil ölçüde satışlar yapılmasını bekliyoruz.” Dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı