Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TEK YOL, BİRLİK VE BERABERLİK

TEK YOL, BİRLİK VE BERABERLİK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin, gündemdeki konuları değerlendirerek, Suriye konusundaki sıkıntıları aşabilmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini vurguladı.

 

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, şehitler üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini söyleyerek “Şehitler üzerinden siyaset yapmanın ne kadar yanlış olduğunu her seferinde söylüyoruz. Bugün Genel Başkanımızın dünkü açıklaması var. Bu gazetelerde de çıktı. Sonra askerimize kurşun atan herkes bizim düşmanımızdır, diyen bir genel başkana. Bay Kemal şehitlerin üzerinden siyaset yapma demek, en hafifinden ayrımcılık. Cenazede, cenazede bir genel başkanın elini sıkmamak için elini paltodan çıkarmamak ne demek? Yani bu artık saygı sınırlarının çok ötesinde bir şey. Dolayısıyla açıkçası bunu şiddetle kınıyoruz.” Dedi.

 

SAMİMİ BİR BİRLİKTELİK GEREKLİ

Bu zor günleri aşabilmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini açıklayan Başkan Şahin, “Bugünleri aşabilmenin tek yolunun birlik ve beraberlikten geçer. Ama gerçekten samimi bir birlik ve beraberlikten geçtiğini düşünmek ve yetkilileri de bu konuda daha sağduyulu olmaya açıkçası çağırıyoruz. Çünkü daha dün Trabzonlu bir şehidimiz tekrar İdlip'te duyduk. Yani içimiz parçalanıyor, içimiz kan ağlıyor.” Diyerek üzüldüklerini belirtti.

 

CHP’NİN SURİYE POLİTİKASI HEP AYNIDIR

CHP’nin Suriye politikasının her zaman aynı olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Bu ülke için sayın milletvekilimiz, Ordu Milletvekilimiz, Sayın Genel Başkanla ilgili olarak Suriye'de ne işimiz var sözünü eleştiriyor. Arkadaşlar Cumhuriyet Halk Partisi dün neyse bugün de aynı noktada. Ta bu işin başından bu yana kadar söylediğimiz şey aynen şudur. Bizim ilkelerimiz Atatürk'ün ilkeleri yani. Yurtta sulh, cihanda sulh. Biz Suriye'nin iç işlerine müdahale etmemeliyiz. Bu kadar net bunu söylüyoruz. Suriye'de ne işimiz var derken genel başkanımız bunu kastediyor. Yoksa biz daha önce Kuzey Irak'ta da sınırötesi operasyonlar yaptık, Suriye'de de yaptık. Elbette ki terör güçlerine karşı en amansız mücadele elbette verilecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olamaz. Biz zaten bunu destekleyen ve onaylayan bir partiyiz. Dolayısıyla burada bu şekilde bir söylem tamamen şehitler üzerinden siyaset yapmak anlamına gelir ki bunu asla kabul etmiyoruz.” Diyerek açıklama yaptı.

 

TMO, FINDIĞI KİME SATTI?

Fındık konusuna da değinen Başkan Şahin, “Halbuki onların döneminde de bu arz fazlası fındıklar elbette yağlık olarak ayrılmıştır. Bunda da bir beis yok. Ancak kendi sitelerinde 50 firmanın fındık alımı için başvuruda bulunduğunu söyledi. Fakat. Biz de diyoruz ki sitesinde kime ne kadar fındık satıldı açıklasınlar. Yok. Şimdi bizim aklımıza bambaşka sorular geliyor. Şeytanın avukatlığını yapmak istemiyorum ama acaba satılan fındıklar yerli bir sanayiciye mi satıldı yoksa dışarıdaki sermaye gruplarına mı sattık? Kim biliyor? Hiç kimse bilmiyor, niye bilmiyor? Çünkü kime, ne kadar ve hangi fiyatla satıldığına ilişkin hiçbir bilgi yok. Hatta bunu paylaşması gereken Toprak Mahsulleri Ofisi. Dolayısıyla biz vatandaşın cebinden çıkan her kuruşu takipçisiyiz. Toprak Mahsulleri Ofisi de sonuç itibariyle devletin ve öylece yabancılara peşkeş çekilecek bir yerde değildir. Buna asla izin vermeyeceğiz.” Diyerek TMO’nun fındığı nerelere sattığını açıklamasını istedi.

 

BELEDİYELER HİZMET ETMELİDİR

Altınordu Belediyesi’ne de seslenen Başkan Şahin, “Önemli bir diğer konu da şu Altınordu Belediyesi diye bir kurum var. Yani Ordu'da merkezde Altınordu ilçemizdeki belediye hizmetlerinde yapmakla görevli bir kurum. Arkadaşlar sizler aracılığıyla soruyorum, Altınordu Belediyesi'ne sadece bir kurum olmanın ötesinde herhangi bir hizmet yaparken göreniniz oldu mu? Oraya gelen herkes görevini yapmakla yükümlüdür ve belediye başkanı olduysanız şikayete hakkınız yoktur.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı