Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TARİHİ CADDE YENİLENİYOR

TARİHİ CADDE YENİLENİYOR

Vatandaşlara modern yaşam alanları oluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin en eski ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu caddelerinden Sırrıpaşa’da cephe ve zemin iyileştirme çalışmasına başladı.

19 Eylül Ortaokulu ile Tahıl Pazarı arasındaki 5.500 malanda uygulanacak proje kapsamında 98 adet binanın dış cephesi iyileştirilirken, zemin de doğal taşla kaplanacak.

 

CEPHE VE ZEMİNE MODERN DOKUNUŞ

 

Proje kapsamında cadde üzerinde sürekliliği sağlamak amacıyla mantolama çalışmasının ardından binaları belirlenen renge boyayacak olan Büyükşehir Belediyesi, tabela ve reklam uygulamalarını reklam, ilan ve tanıtım yönetmeliğine uygun hale getirecek. Klima dış üniteleri gizlenecek, yağmur iniş boruları değiştirilecek ve antenler merkezi sistemde toplanarak estetik bir görünüm elde edilecek.

 

Öte yandan altyapı çalışmaları tamamlanan caddenin zemini farklı doku ve renklerdeki doğal taşla kaplanacak.

 

ÇALIŞMALAR İKİ TARAFLI YÜRÜTÜLÜYOR

Altyapı çalışmaları daha önce tamamlanan Sırrıpaşa Caddesi’nde, kent siluetini değiştirerek modern bir görünüm oluşturacak olan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını zıt yönlü sürdürüyor.

Ekipler, Tahıl Pazarı’ndan itibaren zemin iyileştirme çalışmalarına, 19 Eylül İlkokulu’ndan itibaren ise cephe iyileştirme çalışmalarına başladı. Zemin iyileştirme projesi kapsamında kazı çalışması yapan ekipler, projeye ait aydınlatma altyapı çalışması yürütüyor. Aydınlatma altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından peyzaj çalışmalarına başlanacak. Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false