Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

SAVUNMA SİSTEMİ

SAVUNMA SİSTEMİ

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, bağışıklık sisteminin önemine vurgu yaparak, "Bağışıklık sistemi, vücudu zararlı mikroorganizmalardan koruyan bir savunma sistemidir” dedi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, "Bağışıklık sistemi, vücudu zararlı mikroorganizmalardan koruyan bir savunma sistemidir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, hastalığın vücutta daha kısa süre kalmasına ve hafif semptomlara neden olmasına yardımcı olabilir" dedi.

Uzman Dr. Ali Coşkun, şunları söyledi; 

 "Koruma önlemleri, sadece hastalığın yayılmasını önlemekle kalmaz, aynı zamanda kişinin hastalığı daha hafif atlatmasına da yardımcı olabilir. Bu nedenle, kişisel hijyen ve koruma önlemlerine dikkat etmek, genel sağlık durumunu güçlendirebilir.

Sonuç olarak, sağlıklı bir bağışıklık sistemi ve alınan koruma önlemleri, grip ve benzeri hastalıkların süresini etkileyebilir. Bu nedenle, bireylerin bağışıklık sistemlerini güçlendirmek ve koruma önlemlerine uymak, hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynayabilir.

Kış mevsiminde etrafımızda gördüğümüz ve sık sık tanık olduğumuz duyduğumuz durum grip ve benzeri hastalıkların her zamankinden uzun sürmesi, zor iyileşmesi ve özellikle öksürüğün haftalarca gitmemesidir.

Bunun nedenleri;

1.Bu hastalıkların bu kadar uzun sürmesi aynı hastalığın eseri değil. Bir hastalığa yakalanıp, tam iyileşemeden, üstelik de vücut direncinin en düşük olduğu anda ikinci bir grip benzeri hastalığa yakalanmamız,  bu hastalıkları daha uzun süre vücudumuzda taşımamıza neden oluyor; yani aslında mustarip olduğumuz hastalık bir tane değil tam iyileşecekken ikinci hatta üçüncü hastalığın da vücudumuza bulaşmasıyla, hastalık semptomları devam ediyor. Uzuyor hatta öksürük semptomu haftalarca devam edebiliyor” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

 



  • Pazartesi 13.2 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.8 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 8.3 ° Güneşli