Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

"ORGAN BAĞIŞLA HAYAT KURTAR"

 

Ordu'nun Fatsa ilçesinde "Organ Bağışla Hayat Kurtar" konulu konferans düzenlendi.
 

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında, Fatsa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’nun da katıldığı konferansın açılış konuşmasını İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan yaptı. Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’nun konuşması ile devam eden konferansa Fatsa halkının yoğun ilgi gösterdiği dikkati çekti.

Dr. Aralan, konferansın düzenlenmesindeki amacın organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu dile getirerek "Bilindiği gibi organ bağışı, organ nakline ihtiyaç duyan hastalar için sağlıklı bir yaşam sürdürmenin tek yoludur. Maalesef, ülkemiz  dünyada bu konuda alt sıralarda yer almaktadır. Yani ülkemizde organ bağışı yeterli sayıda değildir. Ülkemizde yaklaşık 29 bin hasta organ bağışı beklemekte ve  organ bulamayan bu hastaların her geçen gün  umutları tükenmektedir. Biz bu gün bu toplantıyı düzenleyerek toplumda organ bağışının önemi ile ilgili farkındalığın artmasına katkı sağlamaya çalışıyor ve hastalara bir umut da biz olalım diyoruz.” diyerek herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Konferansta, Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon anabilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Ülger ve Fatsa ilçe müftüsü Hamza Bayram konuşma yaptı.

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, konferans sonrasında yaptığı açıklamada, konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de organ yetmezliği nedeniyle organ nakli bekleyen hastalar bulunmaktadır. Ülkemizde maalesef bakanlığımız sisteminde kayıtlı yaklaşık 30 bin hasta organ beklemektedir. Bu listeye de her yıl yeni hastalar eklenmektedir. Bizlerin üzerine düşen ise halkımızı bilgilendirmeye ve farkındalığı artırmaya yönelik eğitimlerimizi artırarak devam etmektir.” dedi.

Konferansa katılan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, Belediye Başkan Vekili Ercan Yurttaş, İlçe Müftüsü Hamza Bayram ve diğer katılımcılar organ bağışında bulundular ve organ bağış kartları İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu tarafından kendilerine takdim edildi, konuşmacılara plaket verildikten sonra program sona erdi. Haber: Cemil ORDU

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false