Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ORGAN BAĞIŞI ANLATILDI

ORGAN BAĞIŞI ANLATILDI

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda Organ Bağışı için toplantı düzenlendi.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere, tek tedavi yöntemi organ nakli olan organ yetmezliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık sorunlarının başında gelmektir. Ülkemizde düşük olan organ bağışını artırabilmek adına Sağlık Bakanlığımızca her platformda eğitim ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü olarak, Organ Yetmezliği yüzünden hayatını kaybedecek vatandaşlarımıza umut olmak adına, her geçen gün çalışmalarımıza hız vermekteyiz. Bu kapsamda Müdürlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İlimiz ve İlçe merkezlerindeki Emniyet Müdürlüğü çalışanlarımıza yönelik “Organ Bağışı” eğitimi verilmektedir” denildi.

Organ ve Doku Nakli koordinatörlüğü tarafından Uzm Dr. Kubilay Vural başkanlığında Sağlık Memuru Sakin Erdoğan ve Hemşire Mukaddes Koç Ödemiş tarafından 2 oturum olarak gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 300 Emniyet mensubu katıldı.

“Organ Bağışı konusunda kişilerin ön yargıları değiştirebilmek ve bilinçli bir toplum oluşturabilmek amacıyla eğitim faaliyetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz” diyen İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Dursun Tüzün, Organ Bağışı Eğitimlerinde ev sahipliği yapan 1.Sınıf Emniyet Müdürü Ordu İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ve 2.Sınıf Emniyet Müdürü Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Boyraz ile İl ve İlçelerimizde katılım sağlayan Emniyet Mensuplarına teşekkürlerini bildirdi.

Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Pazar 18 ° / 8.8 ° false
  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli