Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ORDU’YA KAZANDIRILDI

ORDU’YA KAZANDIRILDI

ORKENT A.Ş.’nin Ordu’ya kazandırdığı projeler.

 

Yeni Çarşı Ticaret Merkezi

Altınordu ilçesi Millet düzünde bulunan Pazar esnaflarının daha modern, verimli ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Yeni Çarşı Ticaret merkezinde mülk sahibi olmaları sağlandı. 

10 ay gibi kısa bir sürede, 5 katlı olarak inşa edilen Yeni Çarşı Ticaret Merkezinin, Bodrum katında Kapalı otopark, ilk 2 katında 52 dükkan, son 2 katında ise 25 adet ofis bulunuyor. Yeni Çarşı Ticaret Merkezi, şehrin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamaya devam ediyor. 

Ünye Bedesten İş Merkezi

Şehrin merkezinde bulunan ve Riskli Yapı Niteliğinde olan binalar Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yıkılarak, kendi kaynağını kendi yaratan bir iş modeli ile yalnızca 12 ay içerisinde tamamlanarak Ünye Bedesten İş Merkezi hayata geçirildi. 

Bölgede bulunan camiye uygun olarak Bedesten tarzında hayata geçirilen proje kapsamında, kiracı konumundaki esnaflar mağdur edilmeden uygun ödeme koşullarında mülk sahibi olmaları sağlandı. İş merkezinin giriş ve birinci katında farklı büyüklükte 60 adet iş yeri, ikinci katında ise 26 adet ofis yer alıyor. İş Merkezinde kapalı otopark ve merkezi ısıtma sistemine bulunuyor.

Mimari konsepti ile bölgeye değer katan Ünye Bedesten projesi, aynı zamanda bölge ticaretine katkı sunmaya da devam ediyor.

Gümrük Binası

Ünye ilçemizde bulunan limanda turizm ve ticarete hizmet vermek üzere inşa edilen gümrük binası, ticaret ve lojistik potansiyelini artırmak amacıyla hizmet veriyor. Yalnızca 25 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan gümrük binası ile Ünye Limanı'nın daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılması sağlanmıştır. Bu çalışma bölgenin ekonomik büyümesine ve istihdam olanaklarının artmasına katkı sağlamaya devam ediyor.  Ünye Limanı'nın, hayata geçirilen gümrük binası sonrasında Kruvaziyer gemilerinin gelmesi ile bölgenin turizm, ticaret ve lojistik faaliyetlerinde etkin bir rol oynaması bekleniyor.

Dikey Duvarda Yaşayan Ordu Evleri Sokağı

Orkent sadece kentsel dönüşüm ve inşaat işleri yapmıyor, şehrin tarihine kültürüne ve sanatına katkı sağlayacak projelerde gerçekleştiriyor.

Altınordu ilçesinin Kirazlimanı Mevkii’nde bulunan eski Belde otelin yerine inşa edilen yüksek katlı binaların Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’in kıyıları halka açma talimatı ile yıkılan ve park olarak düzenlenen alandaki dikey duvar, yaşam alanına dönüştürüldü. Çamlı Köşk Sosyal Tesislerinin bulunduğu alanda minyatür olarak inşa edilen eski Ordu evleri, şehrin tarihini ve kültürünü yansıtıyor. Dikey duvar, bölge halkı ve turistlerce yoğun ilgi görüyor. 

DEVAM EDEN PROJELER

Yeni Mahall Kentsel Dönüşüm Projesi

Orkent A.Ş. Ordu’da ilk ve bölgede alan bazlı en büyük proje olma özelliğini taşıyan kentsel dönüşüm projesini, şehrin kalbinde hayata geçiriyor. Toplam 58 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinin 1. Etabında “Yeni Mahall” Ticaret Merkezi ve Kültür Merkezi bulunuyor. Şehrin merkezi konumunda yer alan proje, Altınordu İlçesi Yeni Mahalle’de yükseliyor.

2 Bloktan oluşan Yeni Mahall projesinde, ilk 3 katta 96 iş yeri, sonraki 5 katta ise 180 adet ofis yer alıyor. 2 katlı kapalı otoparkı olan Ticaret merkezi kendi enerjisini üreten, yağmur hasadı ve gri su depolama sistemine sahip olacaktır. Proje alanında halihazırda zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Civil Vadi Yaşam Projesi

Ordu'nun modern ve daha yaşanabilir bir kent olması için Altınordu ilçesinde modern mimarisiyle yeni bir yaşam alanı inşa ediliyor. Önü açık iki bloktan oluşan Civil Vadi Yaşam projesi, 2+1 ile 3+1 daire tiplerini içeriyor. Her daireye ait otopark, kat maliklerinin kullanımı için çocuk bahçesi, spor alanları, sığınak, görevli dairesi, depo ve ortak kullanımlı toplantı salonu gibi olanaklarla doğayla iç içe, sakin ve huzurlu bir yaşam sunuyor. 

Park Melet

Bölgeye değer katacak Park Melet Projesinde, ilk üç katta ihtisas çarşısı, bazalı sistem üzerinde yükselen ofis ve konut bloku yer alıyor. İhtisas çarşısında içerisinde değişik büyüklükte 154 iş yeri bulunmakta olup, ofis blokunda 65 adet ofis ve konut blokunda ise 45 adet konut yer almaktadır. Aynı zamanda projede bölgenin en büyük katlı kapalı otoparkı da yer almaktadır. 

Proje yağmur hasat sistemi, gri su depolama sistemi ve kısmi kendi enerjisini üreten akıllı bina ve otomasyon sistemli olacaktır. İş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak ve modern çalışma ortamları sunacak Park Melet’de zemin iyileştirme çalışmaları tamamlanmış olup kaba inşaat çalışmaları ise devam etmektedir.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in himayelerinde Orkent A.Ş. tarafından afetlere karşı dirençli, daha modern, daha yeşil ve daha ulaşılabilir bir Ordu için bugüne kadar birçok hizmet ve proje hayata geçirildi. Kentsel dönüşüm, ticaret, konut ve turizm gibi farklı alanlarda modern mimariyle gerçekleştirilen projelerle şehrin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlandı. Yapımı devam eden projelerde yerel müteahhitlerle uyum içerisinde çalışan Orkent, bundan sonra hayata geçirilecek yeni projeleri için de bölge müteahhitlerine iş birliği çağrısına hazırlanıyor.

Orkent A.Ş.’nin Ordu’lu müteaahitler ile işbirliği gerçekleştirmek üzere bir çalışma yaptığı ve önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendireceği öğrenildi. 

Haber: Müberna AVCI



  • Pazar 18 ° / 8.8 ° false
  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli