Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ORDU'DA EĞİTİM EVDE

ORDU

 

"Eğitim Kenti Ordu" sloganıyla çalışmalarını yürüten Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Ordu'da Evde Eğitim" başlıklı bir çalışma planı hazırladı.

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyine yönelik TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla yapılan çalışmalara ek olarak, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş'ın öncülüğünde Müdürlük Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezince (ARGE) yapılan planlamalar, işleyişlerini "Uzaktan Eğitim" modeline uygun hale getirildi. Çalışmalarda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik çeşitli konu başlıklarına yer verildi.

"ORDU'DA EĞİTİM EVDE"  konusunda değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, "Ülkemizin; değişen hayata dünya üzerinde en hızlı uyum sağlayan ülkelerden biri olduğunu dile getirirken; güzel ve verimli çalışmaların yer aldığı bu planlama ile birlikte kültürümüzün sahiplenmesi ve gelecek kuşaklara aktarımı noktasında Ordu Eğitim Ailesi'nde bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Kültürel etkileşime oldukça müsait olduğumuz bu günlerde öğrencilerimizin, TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı üzerinden yapılan dersleri takip etmelerini sağlayacak ortamlar oluşturmanın yanı sıra; Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ve alanında yetkin akademisyenler ve konusunda uzman öğretmenler tarafından yapılacak olan Nisan ayı boyunca planlanan kılavuz kapsamında 1 yarışma, 7 etkinlik; masal anlatımı ile Anadolu masallarımızdan örnekler dahil olmak üzere 11 etkileşimli seminer ve eğitimi takip etmeyi de unutmayalım" dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarında öğretmenlere de seslenen Müdür Kutlu Tekin Baş, öğretmenlerin araştırma, online eğitim ve bolca okuma yaparak bu süreci fırsata çevirmeleri gerektiğini vurguladı. Müdür Kutlu Tekin Baş, yapılan çalışmaların "Evde Kal Ordu" sürecine önemli bir destek vereceğine inandığını belirterek yaşanılan sürecin sağlıklı bir şekilde sona ererek okul koridorlarının öğrencilerin sesleriyle renklenmesi temennisinde bulundu.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü projelerle öğrenciler, öğretmenler ve velilere çeşitli konu başlıkları altında uzaktan eğitim teknikleri kullanılarak  "Eğitim Kenti Ordu" adına yakışır şekilde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nisan ayı boyunca planlanan kılavuz kapsamında 1 online yarışma 7 etkinlik; masal anlatımı da dahil olmak üzere 11 online etkileşimli seminer/eğitim, alanında yetkin akademisyenler ve öğretmenler tarafından yapılacak.  Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı