Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

“ÖNEMLİ KAZANIM SAĞLIYORUZ”

“ÖNEMLİ KAZANIM SAĞLIYORUZ”

“ÖNEMLİ KAZANIM SAĞLIYORUZ”

 

Ünye Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesinin görüşülerek onaylandığı Ekim ayı olağanüstü meclis toplantısında meclis üyelerine hitap eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, önemli girişime imza atarak, beton santrali ve konkasör şantiyesi için Ünye Belediyesine 34 dönümden fazla yer kazandırdıkları müjdesini verdi. Meclis toplantısında ayrıca Ünye belediyesinin 116 milyon lira olarak öngörülen 2021 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

 

HEM YENİ YER KAZANDIRILIYOR, HEM DE VERGİ BORCU ÖDENİYOR

Ünye Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan Bayramca mahallesinde ki Şehit Cemal Mutlu İlköğretim Okulunun bulunduğu arsayı Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmek üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devrederken, karşılığında ise Yeni Organize Sanayi Bölgesi mevkiine yakın Göbü Mahallesi’nde 34 bin 700 metrekarelik bir alanın tapusunu alarak önemli bir kazanım elde etmiş oluyor. Ünye Belediyesi ayrıca bu takas ile birlikte fiyatlandırma farkından doğan 832 bin lira ekstra alacağına karşılık vergi borcundan da mahsuplaşmaya gidiyor.

BAŞKAN TAVLI, “ÜNYEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Yaptıkları girişimler ve süreci yakından takip etmeleri sonucunda Ünye Belediyesine çok önemli bir kazanım sağladıklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bugün kazandırdığımız alanın tapusu Ünye Belediyesine geçmiş olacak. Ünye Belediyesi’ne ait olan Şehit Cemal Mutlu İlköğretim Okulu’nun yeri de Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredilmiş olacak. Yapılan SPK fiyatlandırması sonucunda bizim Milli Emlak Genel Müdürlüğüne verdiğimiz yer ile kurumun bize verdiği yer arasında 832 bin lira bir fark oluştu. Bu miktarın da Ünye Belediyemizin vergi borcundan mahsup edilmesi yönünde karar onaylanmış oldu. Böylece maliyeye olan borcumuzdan 832 bin lira düşecek. Öte taraftan da şu an okul olarak kullanılan binanın olduğu arsa Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilecek, bizler de karşılığında hazineye ait olan 34 bin 700 metrekarelik bir alanın tapusunu Ünye Belediyemize kazandırmış oluyoruz” dedi.

“KOMPLEKS BİR YAPIYA KAVUŞMUŞ OLUYORUZ”

Yapılan bu girişimle Ünye adına önem arz eden bir çalışmanın hayata geçirilmiş olacağının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Mevcut beton santralimizin bulunduğu alana kira ödüyoruz. Santralimizi bu alana taşıyacağız. Ayrıca bizim o bölgeye yakın Hızarbaşıgünlük mahallesinde hammadde üretim ocağımız var. Orasının da izni ile ilgili müracaatlarımızı yaptık ve bir hafta içerisinde neticelenmiş olacak. Böylece belediyemize kazandırdığımız bu alana hem beton santralini taşımış, hem de hammadde üretim yerimize yakın olan bu alana ayrıca konkasör tesisi kurmuş olacağız. Böylece kompleks bir yapı içerisinde hemşerilerimize yol hizmeti götürme adına önemli bir işlemi tamamlamış olacağız. Ünye’mize hayırlı olsun” diye konuştu.

Ünye Belediyesi Ekim ayı olağanüstü meclis toplantısında daha sonra Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan sunumun ardından 116 milyon lira olarak öngörülen 2021 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı