Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÖNCE HİZMET İLKESİ!

ÖNCE HİZMET İLKESİ!

Ordu Rotary Kulübü 2023-24 Dönem Başkanı Rtn. Funda Irmak Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Ordu Rotary Kulübü 2023-24 Dönem Başkanı Rtn. Funda Irmak Yılmaz, “Dönemimizin 7. ayını tamamlamak üzereyiz ve projelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz ve yavaş yavaş dönemimizin sonuna doğru yaklaşmaktayız. Ancak çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürülüyoruz. “Dünyaya Umut Ol” dönem mottomuzla 268 gündür topluma yararlı projelerimizi sürdürüyoruz” dedi. 

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına bir projeyi daha bitirmenin haklı gururunu yaşıyorum” diyen Dönem Başkanı Rtn. Funda Irmak Yılmaz, “Projemizin adı “Cumhuriyetin 100 Kadın Değeri”. Bugün geldiğimiz noktada kadınımız cumhuriyet ile taçlanmış, cumhuriyetimiz “Türk Kadını”nın da omuzlarında yükselmiştir. İşte bu ruhla bizler de Cumhuriyetimizin 100. Yılında gerek ilk olmaları, gerekse uluslararası nitelikleriyle 100 Türk Kadınından oluşan bir liste derledik. 

Bilvesile bu anlamlı projeyi gerçekleştirmemiz konusunda bizi teşvik eden UR 2430 Bölge Dönem Guvernörümüz Sayın Teoman Kaynar'a teşekkür ediyorum. 

Cumhuriyetimizin 100. yılında milli belleğimize bir katkı sunmayı hedeflediğimiz çalışmamızı 100. Yılında Cumhuriyetimizin güçlü ve onurlu kadınlarına ithaf ediyorum. 

Gelenekselleşen Ramazan Paketi uygulamamızı bu yıl da devam ettirdik ve Ordu Rotary Kulübü olarak plakamız gibi 52 tane koliyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ramazan paketine destek olan tüm dostlarıma çok teşekkür ederim. Biriniz bin olsun inşallah. 

Anne ve Çocuk Sağlığı komitesi kapsamında Klinik Psikolog Esin Aytülün dostumuzla birlikte “ Özgül Öğrenme Güçlüğü” ve “Çocuklarda Hiperaktivite” konularında farkındalık videoları çekip sosyal medya hesaplarımızda paylaştık. Esin dostuma verdiği desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 

21 Mart, Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanmaktadır. Down sendromu, bir genetik bozukluk olan trizomi 21'in bir sonucudur ve bireylerde zihinsel ve fiziksel gelişimde belirli özelliklere yol açar. Amacımız Down Sendromu Farkındalık Gününde bu durumu toplumda anlamak, farkındalığı artırmaktır. 

21 - 26 Mart Orman haftasıdır. Ormanlar, biyolojik çeşitliliği korumanın yanı sıra, karbon emisyonlarını azaltarak iklim değişikliği ile mücadelede de önemli bir rol oynarlar. Bu nedenle, Orman Haftası, ormancılığın ve ormanların önemini vurgulamak için önemli bir ortam sağlamaktadır. 

27 Mart Dünya Tiyatrolar gününüz kutlu olsun. Dünya Tiyatrolar Günü, tiyatro sanatını ve tiyatronun önemini kutlamak amacıyla her yıl 27 Mart'ta dünya çapında kutlanan bir etkinliktir. Tiyatro, insanlık tarihinde önemli bir yer tutar. Hem eğlence amacıyla yapılan gösteriler hem de toplumsal ve kültürel eleştirilerin yapıldığı önemli bir mecradır. 27 Mart, aynı zamanda İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare'in doğum günüdür. Bu nedenle, Dünya Tiyatrolar Günü'nde Shakespeare'in eserleri genellikle özel olarak sahnelenmektedir. 

UR 2430 Bölge 2023-2024 Dönemi Bölge Konferansı 2-5 Mayıs 2024 tarihlerinde Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü organizasyonunda Haydarpaşa Palace Alanya’da yapılacaktır. Konferansta buluşmak dileğiyle… 

Rotary’nin temel ilkesi kendinden önce hizmettir. Bizler de 100. Yıl Başkanları olarak Guvernörümüz Teoman & Merve Kaynar’ın liderliğinde hizmetlerimiz ile farklılık oluşturmayı sürdüreceğiz. Dünyaya umut olmaya devam edelim” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı